„Generalul” Bloodagent nu are nicio legătură cu armata. În viața civilă el se numește Chris Hill și lucrează ca asistent al unui avocat. „Prietenii mei mă numesc Bloodagent”, spune Hill, precizând că acesta e numele său de război, de luptător. Pentru că el este șeful unei miliții pe care a fondat-o acum 6 ani și numără 75 de membri. Au fost 350, dar unii s-au desprins din grup.

Jurnaliștii de la Der Spiegel au stat de vorbă cu el în centrul său de comandă, adică în garajul său. Care este dotat cu două canapele vechi, un birou cu două laptopuri. Pe ecranele lor rulează videoclipuri de pe YouTube.

Hill e convins că ziua în care va trebui să lupte va sosi în curând. Și, explică, el, există două scenarii. Dacă totul merge bine, spune el, Donald Trump va câștiga o victorie uriașă pe 3 noiembrie. „Atunci stânga va incendia orașele”, spune Hill. „Vor fi revolte, vor fi civili morți”, profețește el. Și mai spune că are informații că unele persoane au primit patru buletine de vot, iar multe state guvernate de democrați încurajează oamenii să comită fraude electorale.

Pregătiri pentru „Ziua X”

Pentru Hill e clar ca lumina zilei că democrații duc o campanie de fraudare pe scară largă împotriva lui Trump. Miliția lui Hill se numește „Forța de securitate III%”. Câteva zeci de grupuri armate din SUA au nume care includ un procent și trei cifre. Numele fac aluzie la presupusa parte a populației care a luptat împotriva britanicilor în timpul războiului de independență.

Și acum toate aceste miliții se pregătesc pentru Ziua X, ziua în care Trump nu va mai fi președinte. Și când, consideră ei, va avea loc un atac al democraților laa adresa Constituției. După cum spune Hill, va fi „ziua în care ne vor viola democrația”. Pentru Hill și oamenii săi, restricțiile din perioada lockdown-ului sunt ceea ce se va întâmpla cu țara dacă Biden va deveni președinte. „Când vezi cum ne-au încălcat drepturile în timpul crizei coronavirusului, orice e posibil”, spune el.

Organizațiile pentru drepturile civile au clasificat Forța de Securitate III% drept grupare extremistă de dreapta, iar Facebook i-a blocat site-ul lui Hill. Dar spune că e taxat în mod greșit ca rasist. „Nu suntem rasiști. Apărăm constituția”. Mai mult, Hill crede că adevăratul rasism provine în prezent din mișcarea Black Lives Matter.

Hill mai spune că are pregătire militară la Pușcașii marini și în plutonul de arme al companiei Charlie. El spune că el și oamenii săi își petrec 80% din timp pe „FTX” – antrenamente pe teren menite să recreeze situații adevărate cât mai real posibil, inclusiv revolte urbane, atacuri inamice și alte scenarii apocaliptice.

Der Spiegel consideră, ca o concluzie, că ar fi simplu ca Hill și pe miliția sa să fie considerați un fel de joacă de copii, care se visează eroi. Pentru că ei au arme adevărate. Iar recent, trei oameni au fost împușcați mortal în timpul unor ciocniri între grupări de stânga și de dreapta în Kenosha, Wisconsin și Portland, Oregon. „Situația este chiar rea ”, spune Hill. „Și lucrurile vor continua să escaladeze”.