Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea la opt luni a fost de 5,6%.

În luna august 2012, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna iulie 2012, ca serie brută, cu 8,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,8%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,1%, respectiv cu 5%.

În luna august 2012 volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut faţă de luna iulie 2012, cu 8,3%, creştere evidenţiată astfel: la lucrările de reparaţii capitale (+18,5%), la lucrările de construcţii noi (+8,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+0,9%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile rezidenţiale cu 8,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 2,1%. Construcţiile inginereşti au crescut cu 16,9%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2012, comparativ cu luna iulie 2012, a înregistrat o creştere cu 2,8%.

Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi (+4,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,5%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 0,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale şi la clădirile rezidenţiale cu 7,8%, respectiv cu 4,5%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 9%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în august cu 5,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-1,9%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 12,5%.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (-20,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (-17,7%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 26%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2012, comparativ cu luna august 2011 a crescut cu 5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-5,1%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-1,6%). La lucrările de construcţii noi s-a evidenţiat o creştere cu 14,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 29,0%. La clădirile nerezidenţiale şi la clădirile rezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 20,1%, respectiv cu 16,7%.

Pe primele opt luni, pe elemente de structură, la lucrările de construcţii noi, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 13,5%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-11%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-7,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 15,3%, respectiv cu 7,9%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 17,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea pe ansamblu de 5,6% a fost evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+18,1%). La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi cu 11,8%, respectiv cu 5,7%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 18,1%, respectiv cu 6,3%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 19,8%.
Sursa: Agerpres