Creşteri au fost consemnate la lucrările de construcţii noi (+18,9%) în timp ce la lucrările de reparaţii capitale s-a înregistrat o scădere cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 21,4%, respectiv cu 10,7%. La clădirile nerezidenţiale a avut loc o scădere cu 5,1%.

În ceea ce priveşte volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 14,7%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 6,1%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 12,5%. La clădirile nerezidenţiale şi la clădirile rezidenţiale s-au înregistrat scăderi cu 19,2%, respectiv cu 9,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,4%, respectiv cu 6,0%.

Ca serie brută, pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere cu 23,9% la lucrările de construcţii noi. La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au avut loc scăderi cu 41,2%, respectiv cu 10,0%.

Pe obiecte de construcţii, s-a înregistrat o creştere la construcţiile inginereşti cu 45,5%. La clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 39,1%, respectiv cu 25,1%.

În ceea ce priveşte volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 24,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,1%. La lucrările de reparaţii capitale a avut loc o scădere cu 36,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 35,0%. La clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale s-au înregistrat scăderi cu 44,2%, respectiv cu 19,1%.

În primele două luni ale acestui an, volumul lucrărilor de construcţii a crescut atât ca serie brută, cât si ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,3%, respectiv cu 5,7%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Ca serie brută, pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale (-35,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-32,2%). La lucrările de construcţii noi, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 33,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 28,3%. La clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 36,7%, respectiv cu 11,2%.

În perioada ianuarie – februarie 2012, volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,7%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+38,1%). La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi cu 33,0%, respectiv cu 22,1%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 41,3%, respectiv cu 3,3%. Construcţiile inginereşti au crescut cu 25,5%.

SURSA: Agerpres