Consiliul de administraţie al grupului german de automobile Volkswagen a aprobat proiectul unei maşini low-cost care va fi lansată în 2016. Automobilul va fi vândut în special în China şi America de Sud.

“Analizăm costul proiectului. Vom construi maşini low-cost dacă acestea vor îndeplini criteriile noastre de siguranţă, confort şi performanţă. De asemnea, trebuie să fie profitabile. Modelul va fi prezentat în următoarele 12 luni şi va costa mai puţin de 8.500 de euro”, a declarat Heinz-Jakob Neusser, director de cercetare și dezvoltare la Volkswagen, revistei britanice Autocar.

„Prioritatea noastră este China, dar ne uităm şi la Rusia, America de Sud şi alte pieţe emergente”, potrivit lui Christian Klingler , membru în board-ul Volkswagen.

Cu acest model low-cost, Volkswagen va călca pe urmele celor de la Renault, care au lansat Dacia Logan în 2004, Sandero şi Duster 4×4, modele care se bucură de succes în întreaga lume. Nemţii au mai avut în trecut intenţia de a lansa un autovehicul low-cost, formând o alianţă cu japonezii de la Suzuki.