“La un preţ de circa 0,7 lei pe kilowatt, energia pentru a alimenta un automobil electric costă în jur de 8 lei pentru 100 de kilometri. O maşină electrică consumă în jur de 11 kWh pentru 100 de kilometri. La un preţ de circa 0,7 lei pentru 1 kilowatt,  reiese un preţ cu care nu poate rivaliza nicio maşina cu motor clasic”, spune  Bogdan Florea, brand manager Volkswagen Autoturisme în cadrul Porsche România.

Ministerul Mediului a anunţat un program de susţinere a achiţiei unui autoturism electric, care cumulat cu programul Rabla asigură o reducere de 6.500 de euro, dar numai pentru 100 de maşini.

“Atingerea unui prag de câteva zeci sau chiar 100 de maşini electrice vândute într-un singur an pe piaţa locală reprezintă un salt uriaş pentru România, unde în întreg 2014 s-au vândut oficial doar trei Mitsubishi iMiEV şi s-au mai importat neoficial două limuzine Tesla produse în Statele Unite”, adaugă Florea.

Volkswagen a vândut deja pe piaţa locală un automobil electric. Este vorba de modelul VW e-up! care are un preţ de 26.000  euro, iar ţinta pentru acesta an este de 15 exemplare. Vrem să vindem în acest an circa 15 maşini electrice şi aproape 50 de maşini hibrid plug-in”, a declarat Bogdan Florea.