Volkswagen, cel mai mare grup auto din Europa, a precizat că acţiunea vizează utilitarele Caddy produse între luna noiembrie 2003 şi luna ianuarie 2013, adică aproximativ 589.000 de unităţi, dintre care 284.000 au fost vândute în Germania.

Constructorul a precizat că la un control de rutină a constat că uşa din spate a utilitarelor Caddy ar putea să se închidă în mod neaşteptat din cauza unui defect de fabricaţie şi i-a informat de acest lucru pe proprietarii vehiculelor afectate.

În luna noiembrie a anului trecut, Volkswagen a fost nevoit să organizeze cea mai mare rechemare la service din istoria sa, o operaţiune care a vizat 2,6 milioane vehicule din cauza a trei probleme distincte apărute la farurile modelului Tiguan şi la motoarelor utilitarelor Amarok.

Volkswagen a vândut 9,73 milioane autoturisme, utilitare şi camioane în 2013, ceea ce înseamnă că a devansat la limită grupul american General Motors, devenind al doilea mare constructor auto mondial după grupul japonez Toyota Motor Corp.

Obiectivul strategic al celor de la Wolkswagen este ca până în 2018 să devină cel mai mare producător auto din lume. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: