Volkswagen AG a transmis că în 2020 profitul său operaţional s-a redus la 10 miliarde de euro, comparativ cu 19,3 miliarde euro în 2019. Fluxul net de numerar din operaţiunile auto a fost de aproximativ şase miliarde euro, conform reuters.com

„Livrările către clienţii Volkswagen Group au continuat să îşi revină puternic în trimestrul patru şi chiar au depăşit livrările din trimestrul al treilea”, a informat Volkswagen, conform sursei menționate.

Volkswagen se confruntă cu mai multe provocări

Grupul auto german se află într-o situație similară cu rivalii săi și se confruntă cu mai multe provocări din cauza pandemiei de coronavirus, precum şi din partea deficitului mondial de cipuri necesare pentru producţia de automobile. În medie, un autoturism utilizează între 50 şi 150 de cipuri.

Constructorul auto german a dezvăluit joi că anul trecut a ratat ţintele UE privind emisiile de CO2 generate de flota sa de autoturisme şi în consecinţă riscă să primească o amendă de peste 100 milioane de euro.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Livrările au fost grav afectate de pandemie

Grupul auto german resimte impactul pandemiei de COVID. Potrivit DPA, criza sanitară a afectat livrările grupului auto în 2020, deşi numărul vehiculelor electrice vândute de grupul auto german a crescut semnificativ, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, în 2020, vânzările Volkswagen au scăzut cu 15,2%, la aproximativ 9,3 milioane de vehicule, în timp ce numărul de automobile pur electrice livrate s-a triplat anul trecut, la aproape 232.000, iar la modelele plug-in hybrid creşterea a fost de 175%, la peste 190.000 de unităţi.

În ceea ce privește situația din Europa Occidentală, aici, vânzările Volkswagen au scăzut cu 22% anul trecut, în America de Nord declinul a fost de 17,4%, în timp ce în China şi Hong Kong s-a înregistrat un recul de 9,1%.

De asemenea, livrările de autoturisme Volkswagen au înregistrat anul trecut un declin de 15,1%, iar cele de vehicule comerciale uşoare au scăzut cu 24,4%.

Sursă foto: Dreamstime