Grupul auto german Volkswagen a raportat astăzi prima scădere a livrărilor pe piaţa din China înregistrată în ultimii 10 ani, după ce vânzările aferente primului semestru au scăzut cu 3,9%, până la 1,74 milioane de vehicule, din cauza încetinirii economiei, transmite Bloomberg. Ultima dată când livrările Volkswagen pe piaţa din China au scăzut a fost în 2005, când vânzările pe primul semestru au scăzut cu 14%. De asemenea, Volkswagen a înregistrat o scădere a vânzărilor şi pe pieţele din Rusia, unde livrările VW s-au prăbuşit cu 41%, şi Brazilia, în cădere cu 30%. La nivel global, livrările Volkswagen au scăzut cu 0,5% până la 5,04 milioane de autoturisme şi camioane. "Evoluţiile din America de Sud rămân tensionate, la fel ca şi condiţiile din China, unde piaţa s-a contractat constant", a declarat directorul de vânzări de la Volkswagen, Christian Klingler.

Vânzările de autovehicule au încetinit acest an pe piaţa din China, cea mai mare piaţă auto din lume, după ce ritmul creşterii economice s-a diminuat, iar volatilitatea de pe piaţa bursieră a condus la redirecţionarea fondurilor dinspre achiziţiile de autovehicule. Din cauza încetinirii vânzărilor pe piaţa din China, Audi, divizia de automobile de lux a Volkswagen, a decis să-şi revizuiască ţinta de vânzări pentru acest an şi, de asemenea, să ofere reduceri de preţuri şi asistenţă financiară pentru distribuitori.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Audi a decis să ofere subvenţii în valoare de 1,2 miliarde de yuani (193 milioane de dolari) pentru dealerii săi din China. Subvenţiile vor fi utilizate pentru a acoperi o parte din pierderile înregistrate de dealeri Audi în prima jumătate a anului. Piaţa din China este responsabilă pentru 30% din vânzările totale de automobile Audi.

Sursa: AGERPRES