Conducerea Volkswagen a propus acţionarilor companiei să aprobe emiterea a până la 135 de milioane de acţiuni preferenţiale, în valoare de circa 10 miliarde de euro, pentru a pregăti preluarea unei participaţii în cadrul Porsche AG, a anunţat vineri, cel mai mare constructor auto din Europa.

Potrivit unui comunicat de presă, în data de 3 decembrie, Volkswagen va cere acţionarilor să permită conducerii companiei să emită 135 de milioane de noi acţiuni până în 2 decembrie 2014, iar prima emisune de acţiuni ar urma să aibă loc în prima jumătate a anului viitor.

„Această măsură va permite grupului Volkswagen să-şi menţină atât flexibilitatea financiară pe termen mediu, cât şi ratingul pozitiv pe termen lung”, se arată în comunicatul Volkswagen.

Grupul Porsche a anunţat în luna august că va vinde către Volkswagen un pachet de 42% din acţiunile constructorului de automobile sport Porsche AG, contra sumei de 3,3 miliarde de euro. Această tranzacţie va face parte din acordul de integrare a celor două companii până în anul 2011.