Volkswagen (VW) nu a reuşit încă să găsească un succesor pentru directorul financiar Hans Dieter Poetsch, care va deveni următorul preşedinte al celui mai mare producător auto european, a anunţat luni directorul general Martin Winterkorn, la Salonul auto de la Frankfurt, transmite Reuters. Sute de mii de persoane sunt aşteptate în perioada 19-27 septembrie la acest eveniment organizat odată la doi ani în capitala financiară a Germaniei, în alternanţă cu Salonul auto de la Paris. Organizatorii salonului promit 210 premiere mondiale prezentate de aproape 1.100 expozanţi veniţi din 38 de ţări, pe o suprafaţă de 230.000 de metri pătraţi. Întrebat de Reuters TV dacă VW a găsit un succesor pentru Poetsch, Winterkorn a răspuns: "Vom răspunde la întrebări legate de personalul companiei când acestea vor fi rezolvate."

Desemnarea lui Hans Dieter Poetsch ca preşedinte al VW îl va ajuta pe Winterkorn să-şi prelungească mandatul până în 2018. Dar experţii se aşteaptă ca schimbarea conducerii VW să nu ajute prea mult compania germană, care se confruntă cu un declin al vânzărilor în China şi cu necesitatea îmbunătăţirii marjelor de profit şi a performanţe în SUA. Volkswagen vrea să reducă costurile la brandul VW cu cinci miliarde de euro până în 2017, pentru a putea reduce decalajul care îl separă de liderul mondial Toyota în termeni de profitabilitate. Unele modele VW ar putea fi retrase de pe piaţă.

În funcţie de condiţiile economice, Volkswagen se aşteaptă ca în 2015 veniturile să crească cu până la 4%. De asemenea, compania vrea să-şi majoreze vânzările şi profitul operaţional. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. VW vrea să devină cel mai mare producător auto din lume până în 2018. VW a devansat deja grupul american General Motors în 2013, devenind al doilea mare producător auto mondial, după Toyota.

Sursa: AGERPRES