Finaliştii vor avea acces la registrele companiei în această toamnă, iar ofertele primite evaluează Ducati la 1,3 – 1, 5 miliarde de euro (1,5 – 1,8 miliarde de dolari). Anul trecut, producătorul italian de motociclete a înregistrat venituri de 731 milioane de euro. Reprezentanţii Audi, brandul de lux al Volkswagen, care deţine Ducati, au refuzat să comenteze informaţia.

Sâmbătă, două publicaţii italiene au anunţat că pe lângă vehiculul de investiţii al familie Benetton – Edizione Holding – pe lista scurtă se află grupul american Polaris Industries şi firmele de private equity Investindustrial, PAI şi Bain Capital. Reprezentanţii Investindustrial nu au comentat informaţia, în timp ce Polaris, PAI şi Bain nu au putut fi contactaţi rapid pentru declaraţii.

Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, ia în considerare vânzarea unor active, pentru a finanţa reorganizarea grupului, în urma scandalului emisiilor poluante (Dieselgate). Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. Agerpres