Numărul lunar de bilete de avion vândute a variat în 2018 între 26.000 și 29.879. Acesta depinde de dinamica și specificul lunii calendaristice. Spre exemplu, luna ianuarie a înregistrat un record de vânzări, fiind luna cu cele mai multe promoții de la companiile aeriene. Lunile martie, aprilie, din nou înregistrează creșteri datorită apropierii de sezonul de vară.  

„Desi suntem într-o perioadă de maturizare a industriei și de așezare a consumului, fără creșteri galopante, ne bucurăm să observăm că în doi ani de la atingerea pragului de 20.000 de bilete pe lună am depășit și nivelul de 30.000 de bilete pe lună. Mai mult, recordul a fost înregistrat într-o lună fără campanii speciale de vânzare cum s-a întâmplat în 2016 când a fost înregistrat în luna ianuarie, despre care se știe că este luna în care majoritatea companiilor aeriene au promoții”, a declarat Claudia Tocilă, marketing manager Vola.ro

Cel mai ieftin bilet vândut în luna mai a costat 6 euro și a fost un bilet low cost pe ruta București – Bruxelles.  Cel mai scump bilet vândut în luna mai a costat 1.770 euro și a fost un bilet cu destinația Cuzco, Peru.  Surpriza este că cele mai multe bilete vândute în luna mai sunt bilete cu destinația finală București și Cluj Napoca, de incoming. 

„Intuim că luna mai a fost o lună propice pentru cumpărarea biletelor de avion pentru cei care doresc să se întoarcă acasă în vacanța de vară sau concediu, fie studenți, fie români care lucrează în diaspora”, a completat Claudia Tocilă. 

Dintre destinațiile externe preferate de români, acestea sunt: Londra, Milano, Roma, Barcelona, Atena, Bruxelles, Paris și Madrid.  Dintre destinațiile îndepărtate sau exotice, cele mai multe bilete au fost pentru destinații precum Cancun, Havana, New Delhi, Manila și Mauritius.