Soluția Vodafone se instalează rapid și nu necesită echipamente complexe sau intervenția reprezentanților unui service auto. Soluția este alcătuită dintr-un dispozitiv de monitorizare prin GPS, o cartelă SIM cu servicii de date și o aplicație dedicată, disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS. Pentru punerea în funcțiune a soluției, utilizatorul trebuie să conecteze dispozitivul dedicat în mufa OBD II* a autoturismului și să sincronizeze aplicația Vodafone Auto Manager instalată pe smartphone.

Vodafone Auto Manager oferă rapoarte despre rutele parcurse și monitorizarea detaliată a mașinilor de companie. Beneficiarii vor putea afla orele petrecute în trafic, precum și distanțele și vitezele medii. Sistemul de notificări a soluției informează utilizatorii despre termenul de expirare a asigurării și a inspecției tehnice periodice, precum și despre apropierea termenului de revizie.

Soluția oferă notificări și în cazul în care mașina depășește limita de viteză configurată la nivelul aplicației, atunci când bateria autoturismului este descărcată sau când dispozitivul a fost deconectat din mufa OBD II. Pentru sporirea productivității, aplicația permite supervizarea traseului de călătorie, stabilirea unor zone de acces, precum și identificarea unor călătorii neautorizate. Mai multe informații despre soluția dedicată companiilor mici și mijlocii sunt disponibile pe site-ul Vodafone România.

Serviciile de business Vodafone România se adresează atât firmelor mici și mijlocii, cât și corporațiilor și includ soluții individuale de voce mobilă, voce fixă și internet, precum și soluții integrate și servicii IoT. Printre soluțiile lansate de Vodafone România pentru a crește gradul de digitalizare a companiilor se află și Ready Business Score, o platformă online care le permite companiilor să-și evalueze eficiența din punct de vedere digital și nivelul de adaptare la noile tendințe tehnologice.

*Mufa OBD II este o dotare standard a autoturismelor fabricate începând cu 2006. Prin intermediul acesteia este posibilă realizarea unei diagnoze amănunțite, care oferă informații despre funcționarea corespunzătoare a motorului și a sistemelor de siguranță.