Elevii pasionaţi de lectură este pot să îşi descarce titlurile preferate, direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, printr-o simplă scanare a unui cod QR, de pe Biblioteca Digitala. Descărcarea oricărui fişier este gratuită, indiferent de reţeaua de telefonie mobilă a utilizatorilor.
 
Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu BookLand şi oferă, în prezent, acces la 100 titluri de carte, împărţite în următoarele categorii: Beletristică, Dezvoltare personală, Istorie şi Mitologie, Limbi străine, Ştiinţă, Teatru, Poezie şi Artă. Titlurile sunt din programa şcolară, dar nu numai, şi provin dela 55 de edituri româneşti.

Biblioteca Digitala Vodafone este disponibilă deja în peste 130 de licee din Bucureşti, Sibiu, Buzău, Ploieşti, Focşani şi Arad şi până la sfârşitul anului va fi prezentă în 300 de licee din ţară. Astfel, proiectul va fi extins şi în liceele din Alba Iulia, Bacău, Brăila, Braşov, Cluj Napoca, Constanţa, Iaşi, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Timişoara şi Vaslui.

Printre liceele din Bucureşti, în care Biblioteca Digitala este disponibilă, se numără şi Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, Colegiul Naţional I. L. Caragiale, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Colegiul National Iulia Haşdeu, Şcoala Centrală sau Colegiul National Ion Creangă.

Totodată, conţinutul bibliotecii poate fi accesat de oricine pe tabletă sau smartphone prin site-ul www.scoala.bibliotecapemobil.ro, unde este disponibilă şi lista completă a cărţilor şi autorilor din Biblioteca Digitală.