"Conform legislaţiei din Egipt, autorităţile au dreptul să emită un astfel de ordin şi noi suntem obligaţi să ne conformăm", se arată în declaraţia Vodafone.

Grupul britanic Vodafone Group PLC este unul dintre cei mai importanţi operatori de telefonie mobilă din Egipt, cu peste 25 de milioane de abonaţi. Autorităţile de la Cairo au anunţat că "vor clarifica situaţia la momentul potrivit".

Principalii furnizori de Internet din Egipt, Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt, Etisalat Misr şi-au încetat activitatea vineri la prânz.

Vineri, la Cairo, poliţia a desfăşurat dispozitive de securitate masive, în cea de-a patra zi a unei mişcări de protest fără precedent, în ultimii 30 de ani, perioadă în care Egiptul a fost condus cu mână de fier de Hosni Mubarak.

Poliţia a tras în aer cu gloanţe de cauciuc şi a făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea, la finalul unei rugăciuni la care au participat 2.000 de persoane, în cea de a patra zi a manifestaţiilor împotriva regimului anunţate în întreg Egiptul.

Potrivit ziariştilor, poliţia a folosit şi bastoane împotriva manifestanţilor, care l-au înconjurat pe liderul opoziţiei Mohamed ElBaradei pentru a-l proteja.

La finalul rugăciunii de vineri, în mijlocul unui puternic dispozitiv de securitate, credincioşii au scandat "Jos Hosni Moubarak".

Numeroase detaşamente de scutieri au fost mobilizate în oraş, la intrarea pe podurile de peste Nil sau în intersecţiile importante.
SURSA: Agerpres