“De acum, utilizatorii din Romania beneficiază de cea mai ridicată viteza posibilă prin tehnologia 4G/LTE, de până la 100 Mbps. Experienţa superioară oferită de Internetul mobil 4G este acum la îndemâna clienţilor noştri, care pot alege între două pachete special concepute, ce includ trafic de date generos şi terminale 4G la preţuri avantajoase”, a spus Inaki Berroeta, CEO Vodafone România.

Vodafone a lansat o nouă oferta 4G, pentru abonaţii noi şi existenţi, constând în două abonamente de internet pe laptop sau tableta: Internet Nelimitat Turbo 75 şi Internet Nelimitat Turbo 100.

-Pachetul Internet Nelimitat Turbo 75 include trafic de 12GB, cu o viteză de download de până la 75 Mbps şi de upload de până la 37,5 Mbps, pentru 19 euro / lună;

-Pachetul Internet Nelimitat Turbo 100 include 20GB trafic de date, cu o viteză de download de până la 100 Mbps şi o viteză de upload de până la 50 Mbps, pentru 25 euro / lună.

Utilizatorii care optează pentru serviciile 4G vor primi un SIM special “4G Ready” şi vor putea să achiziţioneze unul dintre terminale compatibile, din portofoliul Vodafone România. Cei care aleg pachetele Turbo 100 şi încheie un contract pe 2 ani, pot achiziţiona la preţuri speciale, următoarele terminale 4G:
 
– Modem-ul USB Vodafone K5005 LTE pentru conectivitate PC/Laptop, începând de la 0 euro;
– Vodafone Hotspot R210 LTE, la care se pot conecta până la cinci dispozitive simultan – smartphone, laptop, tabletă sau PC, începând de la 49 euro;
– Tableta Asus Transformer Pad Infinity TF700 KL, de la 389 euro, cu un ecran de 10,1” WUXGA, Full HD, o rezoluţie 1920 x 1200p, care funcţionează cu sistemul de operare Android 4.0 (Icecream Sandwich).

Serviciile 4G pot fi testate în continuare de toţi clienţii in 17 magazine Vodafone pe terminalele compatibile din portofoliu. Noile abonamente pot fi activate în reţeaua naţională de magazine Vodafone, iar serviciile 4G pot fi utilizate în cele 10 oraşe acoperite de noua reţea.

Vodafone a fost primul operator care a lansat serviciile 4G în România, la data de 20 noiembrie 2012. De asemenea, România a fost cea de-a treia ţară europeană în care Vodafone a lansat serviciile 4G. Reţeaua 4G Vodafone este disponibilă în 10 oraşe ale ţării: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Timişoara..  

Magazinele Vodafone în care tehnologia 4G este disponibilă pentru testare:

– Arad: Str. Closca nr. 2;
– Bacau: Str. Ionita Sandu Sturza, nr. 2, Hotel Decebal;
– Brasov: 2 magazine – Str. Diaconu Coresi Nr. 1 si str. Saturn nr. 32;
– Bucuresti: 2 magazine – Vodafone Experience Store (Afi Palace Cotroceni) si Plaza Mall;
– Cluj: 2 magazine – Str. Unirii nr. 31 si Cluj Iulius Mall;
– Constanta: 2 magazine – Str. Alexandru Lapusneanu nr. 116 C, Complex City Mall si str. Stefan cel Mare 57;
– Craiova: 2 magazine – Str. Calea Bucuresti, bl. 27 A si Real Craiova;
– Iasi: 2 magazine – Str. Stefan cel Mare nr. 4 si str. Sf. Lazar, bloc A 1-3;
– Galati: Str. Brailei, bl, A5 bis, Tiglina 1
– Timisoara: 2 magazine – Augustin Pacha nr. 2 si Real Timisoara