Vodafone va muta cele 250 de posturi de supraveghetori de reţea din Germania în România. O parte dintre operaţiunile de monitorizare vor rămâne în Germania, însă majoritatea posturilor vor fi desfinţate.

Fiecare angajat disponibilizat va primi 2,4 salarii lunare, pentru fiecare an lucrat în firmă. Pentru ca mulţi dintre aceşti angajaţi au câte 15-20 de ani de activitate, compensaţiile unora dintre ei pot atinge şi 150.000 de euro.

Vodafone are în România un centrul regional de operaţiuni de reţea, numit Danubius. Centrul monitorizează reţelele 2G/3G/4G şi gestionează incidentele de reţea pentru companiile Vodafone din Italia, Grecia, Germania, Olanda, Cehia, Albania şi Romania.

Echipa centrului regional este formată din 250 de ingineri care asigură monitorizarea reţelelor 2G/3G/4G, gestionartea incidentelor de reţea, dispecerizarea alarmelor din teritoriu, escalarea problemelor către linia a doua de suport şi interacţiunea cu echipele locale de suport tehnic.

Vodafone intenţionează să cheltuiască încă un miliard de lire sterline (1,6 miliarde de dolari) pentru îmbunătăţirea reţelelor de telefonie mobilă şi internet în bandă largă din Europa precum şi de pe pieţele emergente precum India şi Africa de Sud. Investiţiile celui de-al doilea mare operator de telefonie din lume, incluse în programul “Project Spring” vor fi majorate la şapte miliarde de lire sterline (11,8 miliarde de dolari) până în martie 2016, cu un an mai devreme decât era prevăzut.

Vodafone România a raportat venituri din servicii de 352,9 milioane de euro în cele 6 luni ale anului fiscal încheiate la 30 septembrie 2013, operatorul câştigând în această perioadă peste 300.000 de clienţi.