Vodafone, cel mai mare grup de telecomunicaţii mobile din lume după venituri, cu aproximativ 333 milioane de clienţi, ar putea ieşi de pe pieţele din Polonia, Franţa şi China, conform presei internaţionale.

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone va vinde active în Polonia, China şi, posibil, Franţa în încercarea de a-şi calma investitorii, care consideră că este nevoie de mai multă disciplină în activitatea internaţională a companiei.

Vodafone nu vinde aceste active pentru a-şi îmbunătăţi fluxul de numerar sau pentru a-şi spori veniturile, potrivit analiştilor. Investitorii sunt însă îngrijoraţi de tranzacţiile Vodafone realizate în ultimii cinci-şapte ani, acestea fiind considerate slabe. Compania trebuie să arate investitorilor că acţionează într-un mod disciplinat.

Vodafone deţine 25% din Polkomtel, unul dintre cei trei operatori de telefonie mobilă din Polonia, 3,2% din China Mobile şi 44% din operatorul francez SFR.

Vânzarea participaţiilor minoritare ale Vodafone ar aduce companiei peste 10 miliarde de lire sterline (12 miliarde de euro).

Grupul Vodafone este prezent şi în ţara noastră, iar la un moment dat a circulat zvonul despre o posibilă vânzare a operaţiunilor de aici.

Vodafone are în prezent  divizii în 31 de ţări pe cinci continente şi aproximativ 40 de reţele partenere în întreaga lume.