"Desigur că nu", a răspuns Putin, întrebat dacă racheta era rusă sau nu, în timpul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, nord-vestul Federaţiei Ruse, conform Agerpres.

Olanda şi Australia au acuzat vineri Rusia că este responsabilă pentru catastrofa zborului MH17, într-o declaraţie care deschide calea urmărilor penale. Acest anunţ intervine la o zi după concluziile anchetatorilor internaţionali care au stabilit că racheta Buk, care a doborât avionul Malaysia Airlines, provenea de la Brigada 53 antiaeriană a forţelor ruse cu baza în Kursk (Federaţia Rusă). 

Avionul companiei Malaysia Airlines, care făcea legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost doborât într-o zonă controlată de rebelii separatişti la 17 iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul său – în majoritate olandezi – şi-au pierdut viaţa. 

Mai devreme în cursul zilei, şeful diplomaţiei ruse a declarat, după discuţia telefonică avută cu ministrul olandez al afacerilor externe Stef Blok, că Olanda "nu i-a prezentat niciun fapt" care să permită acuzarea Rusiei şi că aceasta "face speculaţii (…) în scopuri politice" asupra catastrofei zborului MH17.