Întrebat dacă ar fi dispus să cumpere o Tesla în timpul unei discuții de la Moscova, președintele rus a răspuns: „De ce nu? Ce crezi, că vom conduce căruțe sau ceva de genul asta? Nu, nu vom conduce căruțe. Sau tancuri?”.

Putin a precizat că îi plac mașinile electrice „ușoare, rapide și eficiente” pe care le-au arătat producătorii americani și japonezi. În timp ce autovehiculele sunt ecologice, combustibilii fosili, în special cărbunele, sunt utilizați pentru a genera electricitatea pentru a-și încărca bateriile, a mai spus el.

"Din acest motiv, un combustibil motor, cum ar fi gazul natural, este, în opinia noastră, în ultimă instanță mult mai ecologic decât mașinile electrice", a spus Putin. Rusia este printre cei mai mari producători de gaze naturale din lume și mulți oameni conduc vehicule care circulă pe combustibil.

Vladimir Putin este pasionat de mașini și, odată, i-a făcut o plimbare fostului președinte american George W. Bush într-o mașină Soviet Gaz-21 până la reședința sa din afara Moscovei. El a făcut un test drive într-o mașină electrică dezvoltată de către miliardarul Mihail Prokhorov, în 2011, și a condus un sedan Lada Khalina 2.000 de km în 2010 pentru a prezenta o autostradă modernizată în estul Rusiei.