Vladimir Putin, nou atac la adresa Occidentului!

Putin: Bombardiere strategice zboară aproape de frontierele noastre şi transportă arme foarte periculoase

Liderul de la Kremlin este extrem de nemulţumit de atitudinea NATO şi a ţărilor occidentale, pe care le acuză că “agravează” tensiunile în Ucraina.

Motivul: livrările de arme moderne către Ucraina şi zborurile “bombardierelor strategice” în apropierea frontierelor Rusiei.

“Partenerii noştri agravează situaţia livrând arme moderne Kievului şi efectuând exerciţii militare provocatoare în Marea Neagră şi în alte regiuni apropiate de frontiera noastră. (…)

În ceea ce priveşte Marea Neagră, asta depăşeşte cu adevărat anumite limite. Bombardiere strategice zboară la 20 km de frontierele noastre şi transportă, după cum se ştie, arme foarte periculoase”, a declarat Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni de la Ministerul rus al Afacerilor Externe, potrivit agenţiei Reuters.

Preşedintele Federaţiei Ruse nu a explicat însă care ar fi acele arme foarte periculoase.

Armata rusă a răspuns imediat cu noi exerciţii militare în Crimeea

Ca răspuns la aceste aşa-zise provocări, imediat după declaraţiile făcute de Putin, militari ruşi au efectuat şi ei o serie de exerciţii antiaeriene în peninsula Crimeea, cu utilizarea unor sisteme de rachete. S-400 Triumph şi Panţir.

Obiectivul exerciţiilor a fost de „a detecta, urmări şi distruge rachete de croazieră ale unui inamic convenţional. Ţintele aeriene ale unui presupus inamic au fost simulate electronic la diferiţi parametri de viteză şi altitudine de zbor, ceea ce a adăugat dificultate misiunii”, se arată într-un comunicat oficial al armatei.

Vladimir Putin i-a mai criticat pe occidentali şi pentru că nu iau în serios avertismentele lansate de Rusia cu privire la depăşirea unor “linii roşii”.

NATO a distrus toate mecanismele de dialog, este de părere liderul de la Kremlin: “Preocupările şi avertismentele noastre privind extinderea NATO spre Est au fost complet ignorate”, a mai spus Putin.

Rusia s-ar pregăti să invadeze Ucraina în ianuarie sau februarie

În schimb, în discursul său, Vladimir Putin a ignorat subiectul trupelor ruseşti masate aproape de frontiera cu Ucraina.

Seful Agenţiei de Informaţii pentru Apărare de la Kiev susţine că Rusia ar avea aproape 100.000 de militari desfăşuraţi în jurul graniţelor Ucrainei, iar un atac ar fi iminent până la finele lunii ianuarie sau la începutul lui februarie.

Cel mai probabil, această invazie rusească ar implica lovituri aeriene, artilerie şi atacuri cu vehicule blindate, urmate de atacuri aeriene în est, asalturi cu vehicule amfibii în Odesa şi Mariupol şi o incursiune mai mică prin Belarus, spunea, într-un interviu acordat acum ceva timp, generalul de brigadă Kirilo Budanov pentru Military Times.