Vladimir Putin a trimis mercenari sirieni în războiul din Ucraina

În prezent, Kremlinul a trimis luptători sirieni pe frontul de luptă din Ucraina. Acestora li se oferă 5.000 de lire sterline lunar pentru a lupta în războiul din Ucraina.

Un cetățean sirian a declarat că s-a oferit voluntar datorită sumei oferite de Guvernul de la Moscova. Potrivit spuselor sale, autoritățile ruse l-au asigurat că familia sa va primi 37.000 de lire sterline dacă va fi ucis de forțele ucrainene.

Guvernul de la Kiev și o organizație neguvernamentală siriană de profil susțin ferm că în Siria au fost înființate 14 centre de recrutare, relatează BBC.

„Există astfel de cazuri, sunt înregistrate de serviciile de securitate ucrainene. Rusia, încercând să compenseze pierderile, folosește multe opțiuni care sunt acum posibile pentru a maximiza implicarea forței de muncă pentru ostilitățile din Donbas.

Suntem conștienți de faptele de recrutare a foștilor combatanți în Rusia, precum și de desfășurarea unei mobilizări ascunse și de implicare a personalului militar, ca să spunem așa, din companiile militare private.

Știm și despre militanții care luptă acum împotriva Ucrainei. în Est, care a luat parte la acțiuni militare în Siria”, a transmis Ministerul Apărării Naționale din Ucraina, relatează agenția de presă Unian.

În prezent, armata rusă înregistrează pierderi masive pe câmpul de luptă. Amintim faptul că, recent, armata ucraineană a anunțat că a eliminat un batalion rus care a încercat să treacă un râu.

Zona respectivă este plină de rămășite ale tancurilor ruse, dar și de trupuri neînsuflețite ale soldaților ruși.

Armata Rusiei a înregistrat pierderi majore în Ucraina

CNN s-a deplasat, marți, în orașul estic Bilohorivka, unde se crede că Rusia a suferit una dintre cele mai mari înfrângeri individuale din timpul războiului actual.

Acolo, rămășițele carbonizate ale vehiculelor blindate rusești au împânzit un câmp aflat la doar câteva sute de metri de linia frontului.

Armata Ucrainei a afirmat că, săptămâna trecută, a distrus „cel puțin 73 de unități de echipament”, inclusiv tancuri T-72 și o varietate de vehicule de luptă de infanterie, atunci când o brigadă rusă a încercat să traverseze râul Siverskyi Donets.

Înălțimile de deasupra râului erau pline de tancuri rusești distruse, desprinse din turele lor, transportoare blindate, mitraliere grele cu țevile răsucite în spirală și părți carbonizate ale trupurilor neînsuflețite ale soldaților ruși.

„Aveau trei locuri de traversat. Au încercat primul, nu au reușit, au fost striviți acolo. Pe al doilea au încercat, au fost zdrobiți. Ei bine, și pe ultimul pe care l-ați văzut, unde au pierdut cel mai mult echipament. Acolo, au încercat de patru ori.

Prima dată nu au reușit, au fost zdrobiți, artileria. A doua oară, același lucru. De fiecare dată și-au sporit eforturile, fără să înțeleagă că noi observăm totul.

Și pentru fiecare acțiune pe care o întreprind ei, noi avem o contraacțiune”, a explicat un ofițer ucrainean, sub protecția anonimatului, potrivit sursei citate anterior.

Tacticile armatei ruse sunt depășite

Acesta a spus că soldații ucraineni au folosit foc de artilerie pentru a distruge podul de pontoane rusesc și au folosit forțe terestre pentru a împinge înapoi coloana blindată.

„Nu au avut timp să traverseze, nu au avut timp să arunce bărcile. Au pătruns cu toții cu artilerie și focuri de armă, iar noi am urmărit de pe drone cum au căzut în apă și s-au scufundat.

Îmi amintesc că atunci când eram cadet ni se spunea că un soldat american nici măcar nu se putea spăla pe dinți înainte să îi omorâm pe toți. Vedeți că totul este doar propagandă. Ei nu sunt așa.

Au câteva lucruri noi, dar în cea mai mare parte totul este depășit. Tacticile sunt, de asemenea, depășite. Iar din punct de vedere tehnologic, sunt foarte mult în urma NATO și a armelor americane”, a adăugat acesta.

Sursă: CNN
Sursă: CNN
Sursă: CNN