Începe un control amplu asupra agenților străini din Rusia. „Este momentul să punem lucrurile în ordine”

„Desigur, controlul asupra agenților străini a fost destul de formal. Și astăzi este momentul să punem lucrurile în ordine.

Dacă aceștia lucrează împotriva țării într-o perioadă atât de dificilă și primesc bani de la inamicii noștri, răspunsul trebuie să fie rapid și nu te poți lăsa păcălit, mai ales în timpul unei operațiuni militare speciale și a sancțiunilor anti-ruse nelimitate.

Iar la nivel legislativ ar trebui introdusă o clasificare mai exactă și o răspundere mai strictă a agenților străini. Un proiect de lege a fost deja depus la Duma de Stat care va permite acest lucru.

Activitățile agenților străini trebuie aduse sub control strict, să devină transparente pentru societatea noastră”, a declarat recent Dmitri Medvedev, scrie presa din Ucraina.

Fostul președinte al Rusiei vrea ca activitățile publice ale agenților străini să fie urmărite penal

În prezent, Dmitri Medvedev susține ferm că activitățile publice și discursurile publice ale agenților străini ar trebui interzise și urmărite penal.

Fostul președinte rus este ferm convins că în Statele Unite ale Americii și în alte țări occidentale, controlul asupra activităților organizațiilor care au finanțare din străinătate este mai strict decât în ​​Rusia.

Acesta a explicat că, până în acesta an, legislația Rusiei privind agenții străini era mai liberală decât legile similare din Occident.

Toate organizațiile pentru drepturile omului, organizațiile culturale, mass-media, organizațiile din domeniul afacerilor și organizațiile politice din Rusia care primesc finanțare parțială sau finanțare integrală de la cetățeni străini sau entități juridice înregistrate în străinătate trebuie să eticheteze fiecare postare pe rețelele sociale, discurs public sau bun material cu etichetarea corespunzătoare.

De altfel, pentru a ține discursuri publice, mitinguri sau întruniri, organizațiile înregistrate ca „agenți străini” trebuie să solicite permisiunea autorităților ruse.

Rusia examinează deja activitățile „agenților străini”

În plus, serviciile fiscale și serviciile financiare din Rusia examinează deja activitățile unor astfel de organizații.

Menționăm faptul că organizațiile occidentale pentru drepturile omului, Consiliul Europei, Comisia de la Veneția și Națiunile Unite, precum și jurnaliștii străini, au criticat legislația rusă ca fiind contrară drepturilor omului.