Anunțul zilei în plin război. Vladimir Putin a dat un nou ordin. Conflictul din Ucraina ar putea lua o întorsătură neașteptată. Vestea vine din partea Ministerului Apărării de la Londra.

Potrivit unei actualizări venite de la Ministerul britanic, citat de BBC, liderul de la Moscova a dat ordinul care mobilizează inclusiv tehnică militară de acum o jumătate de secol.

Astfel, în cursul zilei de vineri, 27 mai, rușii au trimis tancuri T-62 pentru a întări ofensiva forțelor grupate în sud.

Menționăm faptul că vehiculele de luptă care au ajuns în Ucraina semnalează lipsa echipamentelor moderne în arsenalele Moscovei, arată sursa citată.

Ce fel de arme folosește acum Rusia?

În ciuda armelor folosite de Moscova însă, lucrurile par să meargă bine pe front. Ministerul britanic confirmă faptul că rușii nu au oprit nici acum atacurile de la Severodonețk și Lîsîceansk, având ca scop înconjurarea și ulterior izolarea acestora.

Totodată, până acum Rusia a bifat mai multe victorii. Cele mai recente au fost capturarea mai multor sate la nord-est de Popasna. Pe de altă parte, rezistența forțelor ucrainene de apărare face ca Moscova să nu aibă încă un control complet asupra regiunii Donbas.

Pierde Ucraina războiului cu Rusia?

Un corespondent al BBC la Kiev susține că și Ucraina a început să resimtă presiunea din partea Rusiei. Mai exact, mesajele transmise de la Kiev au devenit mai pesimiste față de acum câteva săptămâni.

„Mesajele oficiale ucrainene s-au schimbat în ultimele săptămâni: optimismul față de situația din Donbas a făcut loc unui ton mai pesimist sau mai realist”, arată sursa citată care adaugă că schimbarea atitudinii vine în condițiile în care rușii și-au intensificat atacurile, în prim plan fiind orașele Severodonețk și Lîsîceansk, unde trupele Moscovei încearcă să-i prindă în încercuire pe combatanții forțelor de apărare.

În același timp, ultimele lovituri cu rachete asupra Harkovului efectuate în cursul zilei de joi confirmă faptul că după ce vor finaliza lucrurile în Donbas, rușii ș-ar putea reîntoarce în zonă, adaugă sursa citată.

Menționăm faptul că în urma bombardamentelor din ultimele zile mai mulți civili și-au pierdut viețile, printre care și un copil de doar cinci luni. Totodată, alte zeci de persoane au fost și ele rănite.