Putin a dat ordinul! Nu vor mai fi primiți în spitale. Zelenski e terminat

În Crimeea ocupată, spitalele au primit ordin să acorde prioritate soldaților ruși răniți în detrimentul pacienților civili, informează Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Din cauza pierderilor masive din partea forțelor inamice, autoritățile de ocupație din Crimeea au ordonat scoaterea pacienților civili din spitalele locale pentru a elibera paturi pentru soldații răniți. Se colectează intensiv sânge de la donatori, se arată în raport.

Amenințarea cu rachete continue

Între timp, partea ucraineană a luat act de exercițiile de pregătire pentru luptă în curs de desfășurare în cadrul forțelor de răspuns belaruse, scrie Ukinform.

„Există în continuare o amenințare cu rachete și lovituri aeriene de pe teritoriul Republicii Belarus asupra instalațiilor de infrastructură ucrainene”, se arată în declarație.

În nord, rușii au tras cu mortiere în regiunea Sumy. În Slobozhanshchyna, inamicul plouă cu foc asupra forțelor ucrainene pentru a le împiedica să avanseze mai departe spre frontiera de stat cu Rusia, în timp ce acestea resping forța de invazie. Ocupanții iau măsuri pentru refacerea pierderilor.

În direcția Harkov, inamicul și-a concentrat principalele eforturi pentru a menține terenul și a descuraja forțele ucrainene. Rușii au tras asupra infrastructurii civile din zonele Cherkaski Tyshky, Ruski Tyshky, Petrivka și Ternova. De asemenea, au minat de la distanță zona de posibil avansare a forțelor ucrainene.

În direcția Sloviansk, inamicul a efectuat recunoașteri intensive, pregătindu-se să reia ofensiva.

Infrastructura civilă a fost atacată

Artileria inamică a atacat infrastructura civilă în zonele Husarivka, Velyka Komyshuvakha, Bohorodychne, Sviatohirsk și altele. Loviturile aeriene au vizat zona Dovhenke.

Inamicul desfășoară operațiuni ofensive în direcția Donețk, utilizând în mod activ forțele de rachete, artileria și războiul electronic, precum și intensificând numărul de ieșiri ale aviației.

În direcția Lyman, inamicul își consolidează gruparea de atac, folosind avioane de atac în apropiere de Dibrova și încercând să se impună în zona Lyman.

În direcția Sievierodonetsk, sprijinit de artilerie, inamicul a desfășurat operațiuni de asalt în zona orașului, unde continuă schimburile de focuri. În zona Bobrove, rușii au suferit pierderi și s-au retras pe pozițiile ocupate anterior. Loviturile aeriene au vizat zona Ustynivka.

Rusia încearcă să își îmbunătățească situația tactică

Ocupanții încearcă să își îmbunătățească situația tactică în direcția Bakhmut. Cu sprijinul focului de mortieră și artilerie, inamicul a desfășurat operațiuni ofensive și de asalt în zonele Volodymyrivka, Vasylivka, Komyshuvakha și Myronivka. Niciuna dintre acestea nu a avut succes, inamicul suferind pierderi și retrăgându-se. Loviturile aeriene au lovit Yakovlivka.

În direcția Avdiyivka, cu sprijinul artileriei, inamicul a încercat să avanseze în zonele Kamyanka și Vesele, dar fără succes. Au tras asupra infrastructurii civile de-a lungul liniei de contact. În direcția Buh de Sud, inamicul a suferit pierderi în urma ofensivei unităților ucrainene și a preluat apărarea pe granițele nefavorabile din apropierea satului Kostromka, luând acum măsuri de refacere a pozițiilor pierdute prin desfășurarea de rezerve în zonă.