Vladimir Putin a dat ordinul! Noi baze militare vor apărea în Rusia! Anunțul făcut de Serghei Şoigu. Se întâmplă până la finalul anului

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat vineri că Moscova va crea noi baze militare în vestul Rusiei ca răspuns la extinderea NATO.

„Până la sfârșitul anului, 12 unități și divizii militare vor fi înființate în Districtul Militar de Vest”, a declarat ministrul rus de Externe, în timpul unei reuniuni în cadrul unor remarci televizate.

Acesta a mai spus în fața Consiliului Ministerului rus al Apărării că amenințarea militară la frontierele ruse este în creștere, făcând referire, de fapt, la exercițiile Alianței Atlanticului de Nord, ”Defender Europe”, care sunt în desfășurare la vestul și sud-vestul Rusiei, dar și în Arctica.

Cu toate acestea, oficialul rus nu a precizat mărimea infrastructurilor sau mărimea lor.

Armata se așteaptă să primească mai mult de două mii de unități de echipament militar și arme, a adăugat Serghei Șoigu.

Aderările țărilor nordice la NATO, o altă amenințare pentru Rusia

Pe de altă parte, ministrul rus Serghei Șoigu a mai spus că decizia Finlandei și a Suediei de a adera la Alianța Nord Atlantică (NATO) reprezintă o altă amenințare.

Amintim că liderul de la Kremlin a precizat că va veni cu o replică în ceea ce privește acest subiect în funcție de mișcările NATO în aceste țări, însă nu a dat prea mare importanță acestor aderări.

Finlanda și Suedia au depus deja candidatura

Miercuri, Finlanda și Suedia au depus cererea oficială de aderare la Alianța Nord Atlantică (NATO), una dintre cele mai importante schimbări în arhitectura de securitate a Europei din ultimele decenii, nu în ultimul rând pentru că Finlanda are o graniță de 1.300 km cu Rusia.

Până la invazia Rusiei în Ucraina, țara nordică s-a abținut de la aderare pentru a menține relații de prietenie cu Kremlinul.

Președintele finlandez Sauli Niinisto i-a spus telefonic președintelui rus Vladimir Putin despre planurile țării sale de a adera la NATO, a transmis sâmbătă agenția de presă Interfax, relatează Reuters.

Iar luni, 16 mai, premierul Magdalena Andersson a declarat că Suedia va solicita aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, ceea ce va reprezenta o nouă „eră” pentru ţara scandinavă.

„Guvernul a decis să informeze NATO despre dorinţa Suediei de a deveni membră a Alianţei.

Părăsim o eră pentru a intra în una nouă”, a fost anunţul făcut luni de către premierul Suediei, preluat de agenţia France Presse.

Elveția, care nu este membră a Uniunii Europene și care este cunoscută de mult timp pentru statutul de neutralitate care a ținut-o departe de două războaie mondiale, înclină, de asemenea, mai mult spre aderarea la alianța de apărare, a declarat pentru Reuters la începutul acestei luni șeful politicii de securitate din cadrul ministerului elvețian al apărării.