Guvernul va restructura în acest an oricâte posturi va fi necesar pentru ca sistemul să funcţioneze eficient, iar concedierile vor continua până se va atinge un echilibru între ajustarea din sectorul public şi cea din sectorul privat, potrivit ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

„Vom restructura câte posturi va fi necesar pentru ca sistemul sa funcţioneze eficient. Nu-mi este frică să anunţ un număr de posturi. A anunţa o concediere nu este plăcut, ca să spun aşa… Este evident că în România, pe timp de criză, foarte multe locuri de muncă au fost şi sunt puse sub semnul întrebării. Este evident că acest lucru se întâmplă în acest moment şi în sectorul bugetar”, a declarat, duminică, Vlădescu în cadrul emisiunii „După 20 de ani”, difuzată duminică la Pro TV.

Nu există o cifră a concedierilor

Ministrul Finanţelor a adăugat că, în prezent, nu există o cifră a concedierilor, Guvernul având doar obiectivul bugetat de reducere a cheltuielilor de personal în 2010 faţă de 2009.

El a menţionat că, faţă de 2009, sectorul bugetar s-a redus cu 36.000 de angajaţi în acest an, dar a precizat că încă nu s-a atins un echilibru între această ajustare şi cea din sectorul privat.

„Din păcate, restructurarea solidă, majoră pe care sectorul privat a suferit-o în 2009 şi o continuă parţial şi în 2010 nu a fost urmată de o restructurare suficient de solidă şi la nivelul sectorului public. Ea va continua în acest an şi la un moment dat va exista un echilibru între cele două ajustări, pentru că acel echilibru este absolut necesar”, a mai spus Vlădescu.

Totuşi, continuă să se facă angajări

Secretarul de de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina a declarat, în luna aprilie, că numărul de posturi ocupate din sectorul public a scăzut cu 36.404 în perioada decembrie 2008-februarie 2010, de la 1.398.867 la 1.362.463 posturi efectiv ocupate.

Totuşi, deşi de mai bine de un an se vorbeşte despre reducerea aparatului birocratic, numeroase instituţii publice au anul acesta bugete şi scheme de personal mai mari decât în 2009. Ba chiar continuă să facă angajări.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi  De ce Guvernul n-are habar câţi bugetari poate să dea afară