Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, joi, că nu există o decizie în legătură cu impunerea unei taxe pe fast food, ci doar o idee şi că rămâne de văzut dacă aceasta va fi aplicată.

„Nu există o decizie, există o intenţie. Nu am discutat cu ministrul Sănătăţii. Rămâne de văzut, nu există niciun fel de decizie, de calculaţie, este doar o idee”, a spus Vlădescu.

Ministrul Finanţelor a făcut această precizare înainte de dezbaterile asupra proiectelor de buget în comisiile parlamentare de buget-finanţe.

Ministrul Sănătăţii a declarat, la începutul săptămânii, că plănuieşte introducera unei taxe de tipul celei pe viciu pe băuturile răcoritoare, alimentele tip fast-food şi cele care conţin aditivi. Ieri, ministerul a publicat proiectul de act normativ, care prevede că taxa va intra în vigoare în martie şi că nivelul aceteia va fi stabilit în urma negocierilor cu reprezentanţii industriei de profil. Deşi mai multe guverne – Franţa, anumite state din SUA- şi-au anunţat intenţiile de a taxa fast-foodul, România ar fi prima ţară care introduce o astfel de taxă.