Vlad Voiculescu a declarat că amenajarea unui centru de vaccinare nu presupune costuri importate. Totodată, ministrul a subliniat faptul că unele judeţe au prezentat “nişte cifre care probabil că, dacă mergem pe fir înapoi, probabil că oamenii voiau să-şi construiască câte un stadion ca să facă acum vaccinarea şi să le rămână ceva şi după”.

“Lucrurile nu sunt aşa groaznice cum ar putea părea. Un centru de vaccinare înseamnă câteva mese, câteva scaune, câteva panouri despărţitoare, un frigider, un pat şi o chiuvetă. Dar nu vorbim aici de stadioane, nu vorbim despre.

La un moment dat s-a făcut o estimare şi din anumite judeţe au venit nişte cifre care probabil că, dacă mergem pe fir înapoi, probabil că oamenii voiau să-şi construiască câte un stadion ca să facă acum vaccinarea şi să le rămână ceva şi după. Dar nu e cazul. E o chestiune relativ simplă şi relativ ieftină”, a declarat Vlad Voiculescu, joi seară, la TVR.

De asemenea, ministrul a mai precizat că “multe dintre materialele” necesare campanei de vaccinare, precum seringi, ace, halate, vor fi cumpărate centralizat prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi puse la dispoziţia centrelor de vaccinare.

Vlad Voiculescu, despre pregătirea centrelor de vaccinare

Totodată, ministrul Sănătății a mai menționat că au fost deja pregătite 250 de centre de vaccinare, care sunt suficiente la momentul actual.

“Sunt pregătite 250 de centre care sunt mai mult decât suficiente pentru cantitatea de vaccin pe care o avem în momentul ăsta (…) Avem o platformă informatică şi lucrurile sunt pregătire, se lucrează în fiecare zi de dimineaţă până seara. Nu sunt perfecte, nu o să meargă totul perfect, nu merge totul perfect nicăieri, dar oamenii lucrează cu onestitate şi cu o oarecare pricepere de dimineaţă până seara la lucrul ăsta”, a adăugat Voiculescu.

De asemenea, el a amintit și de platforma la care se lucrează constant pentru ca românii să fie o poată utiliza în cel mai scurt timp.
Ministrul a precizat că aceasta este “departe de a fi perfectă”, însă a menţionat că se lucrează la aceasta pentru îmbunătăţire.

“E încă departe de a fi perfectă şi probabil că vor exista sincope, cumva ca să avem aşteptările corecte. În perioada următoare cred că va evolua de o zi la alta. Dar avem o platformă şi e bine că o avem”, a mai spus acesta.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin