Mai exact, Florin Roman consideră că Vlad Voiculescu a întreprins un mandat ”plin de bâlbe”, iar liberalii preferă să stea la distanță.

„Mai întâi, aș dori să fac o precizare foarte clară. Partidul Național Liberal se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății într-un mandat plin de bâlbe – și spunem asta nu de ieri, de astăzi, câțiva oameni din Partidul Național Liberal, ci de foarte multă vreme”, a spus Florin Roman, la B1 Tv.

Totodată, deputatul liberal a amintit de mai multe evenimente care au avut loc de la debutul pandemiei și până în prezent. Mai exact, potrivit acestuia, o situație o reperzintă descentralizarea centrelor de vaccinare. El a mai vorbit și despre situația de la Matei Balș, dar și de la Foișor.

„Dacă e să luăm doar câteva momente, haideți să luăm descentralizarea centrelor de vaccinare și acea harță cu aleșii locali, pentru că le-a dat domnul ministru sarcină să facă centre de vaccinare, dar nu le-a descentralizat și resursele financiare. Haideți să ne amintim de permanentul scandal cu colonelul Gheorghiță, pe campania de vaccinare.

Haideți să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, așa cum spuneați dumneavoastră, la Matei Balș și din păcate, foarte recent acum, acest ultim episod de la Foișor”, a mai afirmat Florin Roman la B1TV.

Florin Roman, despre situația de la ATI

În același timp, Florin Roman a vorbit și despre situația de la ATI, care devine din ce în ce mai dificil de gestionat. Potrivit acestuia, este nevoie de noi paturi la Terapie Intensivă, deoarece numărul formelor grave de COVID a crescut și mai mult.

„Punctual, ca să răspund la întrebarea dumneavoastră, eu cred că singurul adevăr care s-a spus de către cei care gestionează această situație – și aici mă refer la doctorul Arafat și la ministrul Sănătății – a fost că într-adevăr, fiind o acută lipsă de paturi, e nevoie să găsești alte paturi pe ATI, pentru că din păcate sunt foarte multe forme grave”, a adăugat Florin Roman.

Întrebat dacă Raed Arafat și Vlad Voiculescu „au aflat vineri noapte” despre nevoia de paturi ATI, Florin Roman a explicat că această discuție este de altă natură.

Mai exact, deputatul PNL susține că președintele Klaus Iohannis făcea apel la crearea de noi paturi la ATI, în contextul situației de anul trecut, în schimb, lucrurile s-au întâmplat altfel, iar mulți pacienți au fost scoși din operații.

Totodată, Florin Roman susține că dacă există probleme de evacuare, acestea se pregătesc din timp și nu se fac noaptea. El a mai menționat că oamenii trebiuie să știe și ei ce se întâmplă pentru a putea fi și ei pregătiți, fără a intra în panică.

„Aici intervine o discuție serioasă. Eu îmi amintesc, dincolo de ceea ce ați spus dumneavoastră, au fost două sau trei declarații publice ale Președintelui României, care făcea apel la cei care se ocupă de gestionarea pandemiei cu Covid, la ministrul Sănătății, la Raed Arafat, domne, măriți numărul de paturi pe ATI întrucât, față de ceea ce s-a întâmplat anul trecut, acum sunt forme mult mai grave, iar oamenii vin ceva mai târziu la spital și din cauza aceasta apar și aceste forme grave.

În schimb, ceea ce s-a întâmplat acolo este dezolant pentru orice om sănătos la cap, adică nu poți să faci o evacuare a unor pacienți bolnavi, aflați sub tratament, scoși din operație, noaptea ca hoții, ca să o spunem foarte clar și direct.

Dacă știi că ai o problemă de evacuat, îți pregătești din timp, sau dacă nu ești în stare să o faci în timpul zilei, aștepți până a doua zi, pregătești oamenii, vorbești cu ei, pentru că e foarte important să le explici de ce trebuie să facem acest lucru, dar nu faci ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce s-a întâmplat este exemplul clasic de `așa nu se face`”, a mai spus deputatul PNL Florin Roman.

Inquam Photos / Ana-Maria Dumtiru