Anunțul a fost făcut luni, de Franklin Templeton Investment Manfoagement Ltd UK Sucursala Bucureşti, în calitate de manager de investiţii şi administrator unic al FP.

În ceea ce privește data intrării în vigoare a demisiei, aceasta este 1 septembrie 2020, iar numirea unui nou membru al Comitetului va fi pe ordinea de zi a următoarei Adunări Generale a Acţionarilor, se arată într-un comunicat al FP.

„Am apreciat leadership-ul, angajamentul şi eforturile dedicate demonstrate de doamna Vivian Nicoli în mandatul său în Comitetul Reprezentanţilor. A fost o plăcere să lucrez împreună cu ea şi aş dori să-i urez mult succes în următorul capitol din viaţa ei”, a declarat Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

Ce este Fondul Proprietatea?

Fondul Proprietatea a fost lansat în luna decembrie a anului 2005 și a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este maximizarea randamentelor către acţionari şi creşterea valorii activului net pe acţiune prin investiţii realizate, în principal, în acţiuni şi valori mobiliare româneşti. Fondul se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti din 25 ianuarie 2011 şi a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market London Stock Exchange prin intermediul certificatelor de depozit (GDR-uri) la data de 29 aprilie 2015.

Franklin Resources este o organizaţie globală de management al investiţiilor care operează împreună cu sucursalele sale sub denumirea Franklin Templeton. Obiectivul Franklin Templeton este de a oferi rezultate superioare prin furnizarea de soluţii globale şi locale de management al investiţiilor pentru clienţi de retail, instituţionali şi fonduri suverane în peste 170 de ţări. Având angajaţi în peste 30 de ţări, compania din California are peste 70 de ani de experienţă în investiţii.

Franklin Templeton a deschis un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 30 de angajaţi, incluzând 5 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei peste 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.