Căutați: Vitamina D

Vitamina D este esențială pentru sistemul imunitar. Din fericire, majoritatea multivitaminelor de calitate o includ într-o formă sau alta.

Doza zilnică recomandată de vitamina D se află undeva în intervalul 600-800 IU pe zi. Așadar, țineți cont de câte multivitamine intenționați să luați într-o zi și alegeți-le pe cele care conțin asta.

Căutați: Zinc

Zincul joacă și el un rol important în corp. Diferența este că zincul nu este produs în mod natural de corp și nici nu este absorbit de la lumina soarelui. Singura modalitate de a vă bucura de numeroasele beneficii ale zincului este fie prin alimente, fie prin suplimente.

Zincul este o componentă critică din peste 300 de enzime care vă ajută metabolismul, digestia, funcția cerebrală și multe altele. Dacă informațiile din cutia de multivitamine omit zincul, probabil că ar trebui să alegeți unele mai bune.

Evitați: Maltodextrina

Identificarea multivitaminelor de calitate slabă este simplă dacă știm ce să căutăm. Acest lucru se datorează faptului că, pe lângă lista impresionantă de vitamine și minerale, adesea conțin ingrediente ”umplutură”.

Maltodextrina este un astfel de ingredient de ”umplutură” care se găsește adesea în multivitaminele de calitate slabă. Maltodextrina poate provoca creșteri ale zahărului din sânge și poate chiar avea un impact negativ asupra bacteriilor bune din intestin.

Căutați: Magneziu

Magneziul ajută la calmarea sistemului nervos, ușurează problemele de somn, reglează funcția musculară și nervoasă și joacă un rol important în sănătatea oaselor.

Puteți să-l obțineți din alimente, dar dacă doriți să fiți sigur, încercați să-l suplimentați cu 300-320 mg. Poate dura ceva timp pentru a observa diferența, dar beneficiile pe termen lung ale magneziului sunt adevăratul test.

Evitați: Oxidul de magneziu

Un semn sigur al multivitaminelor de slabă calitate este includerea oxidului de magneziu. Oxidul de magneziu nu este absorbit de tractul digestiv. Mai ales în comparație cu surse de calitate superioară de magneziu, cum ar fi malatul de magneziu.

Căutați: Calciu

Calciul favorizează sănătatea oaselelor și a dințilir. Produsele lactate, peștele, broccoli, nucile și fasolea sunt pline de cu calciu. Multivitaminele trebuie să vă ofere un boost de calciu, printr-o doză de 1000 mg pe zi.

Evitați: carbonatul de calciu

Carbonatul de calciu este alcătuit din calciu elementar de 40%, dar este mai greu absorbit de organism.

În schimb, fiți atenți la citratul de calciu. Citratul de calciu nu trebuie consumat cu alimente și acționează ca o sursă fiabilă de calciu elementar într-o multivitamină de înaltă calitate.

Multivitaminele sunt o modalitate sigură de a completa o dietă sănătoasă. Dar nu sunt singurul răspuns. Încercați să aveți o dietă echilibrată, faceți cît mai multă mișcare, beți multă apă și luați o multivitamină de două ori pe zi.