6 alimente care sunt mai hidratante decât apa. Suntem în toiul verii și transpirăm foarte mult. Iar cel mai mare pericol în această perioadă este deshidratarea. Simptomele deshidratării includ crampe musculare, dureri de cap, oboseală și piele uscată. Este foarte important să acordați atenție nivelului de hidratare în aceste luni de vară.

6 alimente care sunt mai hidratante decât apa. Majoritatea oamenilor sfătuiește să beți mai multă apă pentru a rămâne hidratați. Din fericire, potrivit unui expert, există alimente hidratante pline de electroliți care vă pot ajuta să vă refaceți mineralele organismului, potolind setea. Acestea sunt principalele alimente hidratante pe care trebuie să vă concentrați în această vară, conform Cnet.

6 alimente care sunt mai hidratante decât apa

Nevoile de hidratare variază în funcție de dimensiunea, nivelul de activitate și cât de mult transpirați. Gabriela Barreto, dietetician și nutriționist sportiv, spune că singurele momente în care nu ar trebui să-ți faci griji cu privire la culoarea urinei sunt în timpul primei urinări dimineața, deoarece aceasta tinde să fie închisă la culoare, sau dacă iei suplimente de vitamina B, care fac ca urina să aibă o culoare galben aprins.

„Utilizarea unui produs de hidratare poate fi utilă pentru creșterea rezervelor de apă ale organismului”, spune ea. „Recomand un produs de hidratare cu 300 până la 500 de miligrame de sodiu și, de preferință, aproximativ 20 de grame de carbohidrați.”

O băutură electrolitică fără carbohidrați va ajuta la rehidratare, doar că nu la fel de eficient.

Alimente mai hidratante

Majoritatea alimentelor conține o anumită cantitate de apă, dar probabil nu veți fi surprinși să aflați că fructele și legumele sunt în fruntea listei.

Pentru a profita la maximum de aceste fructe și legume hidratante, asigurați-vă că urmați ghidurile dietetice standard.

Barreto spune: „Ghidurile dietetice recomandă două până la trei porții de fructe și trei până la patru porții de legume pentru majoritatea adulților.” Nu există ghiduri specifice pentru hidratarea fructelor și legumelor, dar consumând cantitatea zilnică recomandată de produse, veți contribui la hidratare, spune ea.

Pepenele verde și alți pepeni

Pepenele verde nu este doar un fruct sinonim cu vara, ci este și unul foarte hidratant. Este 92% apă și conține antioxidanți, nutrienți importanți precum vitaminele A și C, magneziu, fibre și licopen (un pigment care se găsește în fructele și legumele de culoare roșie, galbenă sau portocalie). Alți pepeni, cum ar fi cantalupul, sunt alcătuiți din 90% apă și sunt o sursă bună de potasiu, folat, precum și vitaminele A și C.

Castraveții

Castraveții conțin 95% apă și vitamine precum vitamina K, magneziu și potasiu. Această legumă răcoritoare poate fi adăugată în salate, sandvișuri, apă sau consumată ca atare. Conținutul său ridicat de apă o face, de asemenea, o legumă cu conținut scăzut de calorii.

Dovleceii

Această legumă versatilă se potrivește bine ca adaos la supe, mâncăruri la wok, salate și ca garnitură. Dovleceii sunt o sursă bună de vitamina C, potasiu și fibre și sunt compuși din 94% apă. Conținutul ridicat de apă și fibre vă menține sătui și hidratați pentru o perioadă lungă de timp.

Căpșunile

Acest fruct popular este plin de antioxidanți, vitamine și minerale precum vitamina C, mangan și folat. Este un fruct ușor de adăugat în smoothie-uri, iaurt, salate sau de consumat ca atare. Căpșunile sunt compuse din 91% apă, ceea ce le face fructul perfect pentru a vă potoli setea și a vă satisface pofta de dulce.

Salată verde și alte legume cu frunze

Pregătiți o salată care are un conținut ridicat de apă și oferă o mulțime de vitamine și minerale. Salata verde este formată din 96% apă și conține folat, fibre și vitaminele K și A. Spanacul este bogat în fier, acid folic, calciu și vitaminele C și A.

Năsturelul oferă 100% din doza zilnică recomandată de vitamina K, care este un nutrient esențial pentru coagularea sângelui și menținerea sănătății oaselor. Bok choy este bogat în vitaminele K și C, ceea ce înseamnă că orice combinație a acestor legume vă va oferi o salată plină de nutrienți.

Citrice

Dacă vă plac portocalele, grepfrutul și alte citrice, consumați-le. Citricele conțin aproximativ 80% apă, ceea ce le face opțiuni bune pentru hidratare. De asemenea, sunt bogate în vitamina C și fibre și sunt bune pentru susținerea sistemului imunitar. Sunt suficient de versatile pentru a fi adăugate în salate de fructe și chiar ca marinadă pentru proteine, cum ar fi puiul sau peștele.