Kilogramele în plus sunt o reală problemă pentru sanatatea. O greutate prea mare îți afectează silueta, iar organismul e predispus la anumite boli. Corpul uman este un sistem complex in care organele sunt ca niste piese de domino, adică strâns relationate.

Dacă îți dorești să scapi de câteva kilograme în plus, ai încercat diferite diete, dar nu au funcționat, poți incerca dieta de 7 zile cu roșii și castraveți.

Iată meniul pentru cele 7 zile

Mic dejun: 1 felie de pâine şi un ou fiert sau 1-2 cartofi fierţi mici

Gustare: în jur de ora 10:00 mâncaţi un castravete sau o roşie.

Prânz: supă de lapte şi o salată de roşii, presărată cu pătrunjel proaspăt şi 3-4 măsline. Poate fi asezonată cu puţin ulei de măsline. Nu mâncaţi mai mult de o felie de pâine.

Gustare:un castravete sau o roşie

Cina: Salată din castraveţi, roşii, brânză

De ce să consumăm castraveți și roșii

Roşiile sunt ideale într-un program de slăbire. Aceste legume conţin 94% apă şi au doar 17 calorii la 100 de grame. Bogate în vitamine hidrosolubile (vitamina A, C, grupul de B-uri) și săruri minerale (calciu, fosfor, zinc, fier, potasiu, sodiu), dar sărace în calorii, roșiile reprezintă un aliment cât se poate de hrănitor.

Castravetii fac parte din orice salată clasică de primavară si vară, cand pietele sunt pline de legume colorate. Castraveții  fac parte din familia Cucurbitaceae, fiind inruditi cu dovlecii si dovleceii, pepenii rosii si galbeni, lufa, castravetele amar si tartacutele decorative. Castraveții sunt plini de apa si de micronutrienti, îți protejează pielea și ajută să ai o greutate sănătoasă.