Noua versiune va permite accesul instituțiilor financiare și comercianților la o serie de date esențiale pentru îmbunătățirea proceselor de autentificare a consumatorilor și reducerea fraudelor, indiferent de dispozitivul prin intermediul căruia este efectuată tranzacția (computere, telefoane mobile sau alte dispozitive conectate). Visa îşi îmbunătăţeşte sistemele pentru a susţine 3-D Secure 2.0, următoarea generație a platformei de securitate creată de Visa pe care se bazează serviciul Verified by Visa.

Tehnologia îmbunătățită din spatele 3-D Secure 2.0 furnizează instituțiilor financiare și comercianților mai multe instrumente, care le permit să personalizeze procesul de autentificare și să ofere consumatorilor o experiență de plată simplă și rapidă. Prin realizarea unui schimb de informații în timp real, Visa a îmbunătățit transferul de date între comercianți și instituţiile emitente, prin utilizarea unui număr fără precent de atribute ale unei tranzacții (de exemplu, tipul dispozitivului sau adresa de livrare). Noua platformă permite comercianților și instituțiilor financiare să autentifice clienții în timp real cu o mai mare acuratețe. Studiile au arătat că, astfel, timpul de finalizare a comenzii se poate reduce cu 85%, iar rata de abandon a coşului de cumpărături este de aşteptat să scadă cu până la 70%. 

“Tehnologia de autentificare s-a modificat radical comparativ cu perioada benzilor magnetice și a semnăturilor. Pe măsură ce modalităţile de plată au evoluat, și nevoia de inovație care să asigure securitatea tranzacțiilor s-a schimbat. Majoritatea europenilor au realizat plăţi cu ajutorul dispozitivelor mobile, dar îngrijorările privind frauda și securitatea tranzacțiilor rămân un obstacol major”, a declarat Mike Lemberger, Senior Vice President , Product Solutions Europe, Visa.

“Prin dezvoltarea 3-D Secure 2.0, putem să oferim un serviciu de autentificare îmbunătățit, care face aceste plăți mai rapide, dar și mai sigure. Pentru retailerii europeni, este un sprijin în vederea reducerii ratei de abandon a coşului de cumpărături în mediul online. Noua versiune oferă, de asemenea, toate instrumentele necesare pentru alinierea la standardele PSD2 privind plăţile cu cardul – un beneficiu major care nu ar trebui subestimat. ”
Pentru a asigura timpul necesar instituţiilor emitente și comercianților să testeze, să rafineze și să implementeze noile soluții, actualele reguli Visa privind tranzacțiile efectuate prin 3-D Secure se vor aplica începând cu aprilie 2019. Comercianții și emitenții lucrează deja la implementarea soluțiilor îmbunătățite, iar Visa se așteaptă ca acestea să fie adoptate deja în a doua jumătate a anului  2017. Visa va continua să lucreze cu clienții și partenerii săi globali pentru a sprijini noile soluții 3-D Secure 2.0, cu accent pe creşterea continuă a securității plăților și a numărului autorizărilor de plată, pentru a asigura o experiență de plată unitară în mediul digital.  

 

Capacitatea îmbunătățită a platformei de a fi utilizată pe mai multe dispozitive va contribui la protejarea consumatorilor, indiferent de locul și modul în care aleg să plătească. Studiul Visa Digital Payments 2016 derulat pe un eșantion de 36.000 de consumatori europeni a relevat că, în prezent, de trei ori mai multe persoane comparativ cu 2015 efectuează plăți în mod regulat cu ajutorul dispozitivelor mobile (54% față de 18%). Îmbunătățirile aduse platformei vor ajuta de asemenea la integrarea în viitor a tehnologiilor de plată în Internetul Tuturor Lucrurilor, din moment ce estimările Gartner arată că la nivelul anului 2020 vor exista peste 20,8 miliarde de dispozitive conectate la internet. Autentificarea pe bază de risc îmbunătățită va elimina punctele de fricțiune prin reducerea cererilor de verificare în trepte, precum parolele statice sau codurile PIN, la efectuarea plăţilor de pe orice dispozitiv.