Potrivit autorităţilor citate de AFP, la bordul acestei aeronave, care a făcut o escală în sudul Franţei apoi la Bruxelles, se aflau reprezentate circa treizeci de naţionalităţi. „Toate celelalte ţări au fost avertizate”, a declarat ministrul belgian Maggie De Block în cadrul unei conferinţe de presă. „Persoana testată pozitiv este asimptomatică, e bizar, însă se simte bine”, a adăugat ea.

În Belgia, nouă persoane au fost transferate la coborârea din avion la un spital militar din regiunea Bruxelles pentru a fi plasate în carantină, fiind ulterior supuse mai multor teste. În cadrul acestui grup, o persoană a fost „testată pozitiv”, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii. „Rezultatele testelor pentru alţi compatrioţi sunt negative. Toţi au fost informaţi despre rezultatele care îi priveau”, se menţionează în comunicatul de presă citat de Agerpres.

Nici sexul şi nici naţionalitatea persoanei testate pozitiv nu au fost specificate. Ea a fost transferată la spitalul universitar Saint-Pierre din Bruxelles, unul dintre cele două centre de referinţă din Belgia pentru această epidemie.

În timpul conferinţei de presă, De Block, înconjurată de trei medici, a ţinut să dea asigurări cu privire la riscurile scăzute de contaminare. A avut „foarte puţine contacte cu alţii din grup, este puţin probabil să existe contaminări”, a precizat profesorul Steven Van Gucht, unul dintre cei trei medici prezenţi. Pe lângă francezi şi belgieni, pe zborul sosit duminică se aflau în principal olandezi, danezi, cehi şi slovaci.


Te-ar putea interesa și: