Virgil Musta face un anunț pentru cei care refuză să se vaccineze. Reputatul medic vorbește, în contextul campaniei de vaccinare, despre valori precum responsabilitatea și solidaritatea.

Musta susține că este foarte greu să previi acest lucru în lunile care urmează.

Virgil Musta face un anunț pentru cei care refuză să se vaccineze

Șeful secţiei COVID de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara face un apel către persoanele care refuză să se vaccineze împotriva virusului SARS-Cov-2.

Suntem în plină campanie de vaccinare împotriva virusului SARS-Cov-2. Acum sunt la rând persoanele de peste 65 de ani si cele cu boli cronice plus lucrătorii din domeniile esenţiale.

Mulţi care suferă de anumite afecţiuni se întreabă dacă e bine să se vaccineze, dacă n-ar fi mai bine să mai aştepte. Vaccinarea populaţiei generale va începe în luna martie.

În urma unui sondaj Avantgarde realizat la sfârşitul lunii decembrie, doar 30 la sută dintre români au răspuns că se vor vaccina împotriva COVID-19.

Care sunt riscurile

“Vaccinarea este o decizie individuală. Cred că este o decizie de responsabilitate şi de solidaritate.

Responsabilitate pentru ceea ce înseamnă sănătatea noastră şi sănătatea celor din jurul nostru, a colectivităţii. A celor care au contraindicaţii la vaccinare, nu se pot vaccina şi sunt vitime celor care nu vor să se vaccineze.

Decizia individuală trebuie luată pe baza unor informaţii clare, eu vă spun atâta. Dacă nu te vaccinezi, aproape sigur vei face boala. E foarte greu să previi acest lucru pe parcursul lunilor care urmează.

Asta înseamnă că te supui la risc de evoluţie severă în 20 la sută din cazuri, în 10 la sută din cazuri la evoluţie critică şi la 5 la sută de deces.

Dacă faci vaccinul, reduci la zero riscul de evoluţie severă, reduci la zero riscul de deces şi practic reduci riscurile ţie şi celor din jur de a evolua sever”, a spus Virgil Musta, în cadrul unui webinar organizat la Timişoara, potrivit adevarul.ro.