În următorul an, a lucrat la Romgaz, fiind şeful Serviciului de Dezvoltare. În perioada 2002-2013, a trecut în partea de distribuţie, ocupând postul de director general al Distrigaz Nord SA, iar după privatizare a condus EON Gaz Distribuţie. Din 2013 a revenit la Romgaz şi ocupă funcţia de director general. Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este listată la bursă, atât la Bucureşti, cât şi la Londra, acţionarul majoritar fiind statul român, cu 70% din acţiuni. Romgaz a înregistrat în primul trimestru un profit net de peste 565 milioane lei, în creştere cu 15,7%, rezultatele fiind obţinute în condiţiile în care importul de gaze natural a crescut masiv.

„Sunt convins că rezultatele companiei, atât cele financiare cât şi cele investiţionale, au contat în acordarea acestui premiu“, a declarat Virgil Metea, la Gala Premiilor Capital – Excelența în Management.

„Aș dori să dedic acest premiu colegilor mei care și-au adus aportul la rezultate bune obținute de compania Romgaz. Chiar zilele trecute Romgaz a obținut locul 1 la cea mai bună companie de petrol și gaze din România”, a spus managerul Romgaz, care a ținut să aducă mulțumiri acționarilor, clienților și tuturor celor care au avut încredere în Romgaz.

În ultimii patru ani, Virgil Metea a reuşit să coordoneze câteva proiecte importante, iar rezultatele sunt pe măsură: descoperirea celui mai mare zăcământ on-shore de gaze din ultimii 30 de ani sau pregătirea celei mai mari investiţii realizate de o companie de stat în domeniul producţiei de energie.