Ultimele informaţii venite pe surse de la Parlamentul European anunţă că va dezbate luni, 15 aprilie, situația statului de drept din România, în cadrul ședinței plenare de la Strasbourg.

Informaţia, oferită de G4Media.ro, care citează surse europene, spune că la dezbatere va participa și un reprezentant al Comisei Europene, posibil chiar prim-vicepreședintele Frans Timmermans. Acesta va face o expunere a situației statului de drept din România, care va fi urmată de o dezbatere în plenul PE.

Preda anunţa acest scenariu de acum câteva zile

Cristian Preda a anunțat pe 8 aprilie că a solicitat grupului PPE, din care face parte, o discutarea în plenul Parlamentului European a situației statului de drept din România.

”Date fiind evoluțiile recente, grupul PPE cere discutarea situației statului de drept în România și adoptarea unei noi rezoluții despre derapajele guvernării Dăncilă. Am solicitat acest lucru săptămâna trecută la Bruxelles, în ședința fracțiunii parlamentare la care sunt afiliat din 2009 încoace. Dezbaterea și votul vor avea loc în cadrul ultimei sesiuni din actuala legislatură, care va avea loc la Strasbourg intre 15 și 18 aprilie”, a scris atunci Cristian Preda pe Facebook.