Am salvat România și social-democrația de cel mai ciudat lider, a declarat președintele Pro România, Victor Ponta, după ce moțiunea de cenzură a fost adoptată.

„Mă bucur că am salvat România și social-democrația de cel mai ciudat lider, Viorica Dăcilă. Noi am avut 32 de voturi și înțeleg că a trecut la șase. Mă apuc de treabă și sper să constituim cât mai repede un guvern. Domnul Iohannis nu mi-o va oferi nicidată”, a declarat Ponta.

Acesta a mai precizat că de acum trebuie începută o construcție care să scoată România din criza în care este deja.

Ponta a mai declarat că oferta sa pentru PSD este încă valabilă și că până să pice moțiunea aceștia nu au fost interesați de oferta lui, însă de acum, aceștia sunt foarte interesați.

Am telefonul plin de mesaje de la PSD-iști, a declarat Victor Ponta.

Ministrul Finanţelor Publice, senatorul PSD Eugen Teodorovici, a apreciat joi, după ce Parlamentul a adoptat moţiunea de cenzură, că social-democraţii nu ar trebui să negocieze o majoritate cu Pro România.

„S-a decis azi prin moţiune. Respectăm votul din Parlament, pentru că aşa e corect şi democratic. Cine vrea să guverneze şi are majoritatea, să guverneze. Foarte bine. (…) Acest Guvern încă nu a plecat. Mai are o şedinţă de guvern. Mâine discutăm şi la partid. (…) Vor fi întâi discuţii la partid, pentru a vedea exact care este situaţia, care sunt cele mai bune variante pentru ţară, pentru noi, ca partid, pentru guvern…”, a arătat el într-o declaraţie acordată presei la Palatul Parlamentului.