Premierul Viorica Dăncilă a participat, vineri, la o conferinţă de presă după o şedinţă a Comitetului Executiv Judeţean Caraş-Severin. Ea a reuşit să facă mai multe gafe, spre amuzamentul celor prezenţi, scrie news.ro.

Viorica Dăncilă a prezentat câteva dintre aspectele discutate la şedinţă, vorbind, printre altele, despre ”programul de guvernare” al primarilor. ”Aşa cum noi am venit cu un program de guvernare la nivel naţional, fiecare primar a venit cu propriul program de guvernare, propria platformă la nivel local”, a declarat Dăncilă. De asemenea, prim-ministrul a vorbit despre ”Pactul Naţional pentru Bunăstarea României”: ”Facem un apel către cetăţenii României, către societatea civilă să semneze acest pact pentru a ne asigura că, indiferent de guvernare, românii, pensionarii nu vor mai trăi cu această frică că li se va tăia pensiile sau salariile”.

Întrebată de ce Laura Codruţa Kovesi nu a fost susţinută pentru Parchetul European, Viorica Dăncilă a declarat: ”Am considerat că este bine să îşi clarifice întâi situaţia în România şi pe urmă să acceseze… să acceadă la această funcţie”.  Tot vorbind despre Kovesi, Dăncilă a făcut referire la ”prezumţia de vinovăţie”. ”Am vorbit despre un prejudiciu de imagine. Eu îmi doresc – există prezumţia de vinovăţie – nu vreau să se înţeleagă că o acuz de ceva pe doamna Laura Codruţa Kovesi sau că mă implic în justiţie, cred că justiţia trebuie să fie independentă – dar, dacă se adevereşte una din acuzaţii, atunci este clar că imaginea României va avea de suferit”, a mai spus premierul.

Dăncilă spune că străinii nu ne vor aprecia dacă ”ne bătem” români contra români. ”Dacă avem o luptă politică, să o ducem aici în România, dar, dincolo de graniţă, să arătăm unitate pentru că, în fond, este vorba de imaginea României şi dacă vrem să fim trataţi cu respect trebuie să reprezentăm cu demnitate România, să nu credem că nu apreciază cineva dacă vede că ne bătem români contra români”, a declarat prim-ministrul. În plus, vorbind despre vizita în Statele Unite pe care o va începe luni, Dăncilă a precizat că vor exista discuţii ”pe Ministerul Apărării”.