Viorica Dăncilă plănuiește lovitura anului. În vizor sunt pensiile și angajații din primării

Viorica Dăncilă plănuiește lovitura anului. În vizor sunt pensiile și angajații din primării
Clotilde Armand de la USR a făcut o dezvăluire alarmantă. Ea a spus că Guvernul pregătește o OUG pentru pensii speciale.

„Guvernul ne pregătește (din nou) OUG pentru:
– pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene;
– creșterea numărului de angajați în primării;
– patrimoniul statului să poată fi înstrăinat în urma unui vot cu majoritate simplă în cadrul consiliilor județene sau locale.

Anul trecut Curtea Constituțională a decis cu unanimitate de voturi că legea privind Codul Administrativ este neconstituțională în integralitate”, a scris Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

Informația oferită de cea de la USR face referire la un anunț al premierului care a spus că pe 11 mai că va adopta Codul administrativ prin ordonanță de urgență. Dăncilă ar putea oferi încă o sumă de bani, pe lângă pensiile de la stat, primarilor, viceprimarilor și tuturor celor care au funcții de autoritate executivă.

Persoanele alese începând cu anul 1992 vor primi o indemnizație pentru limita de vârstă, la încetarea mandatului.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă se acordă în limita a 3 mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,40% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.

În cazul exercitării unor mandate diferite, la calculul indemnizaţiei lunare pentru limită de vârstă se vor avea în vedere indemnizaţiile lunare brute aflate în plată, corespunzătoare pentru fiecare funcţie.

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook