Viorica Dăncilă nu va mai sta mult în funcția de premier. Cel puțin așa a susținut Victor Ponta, care a atenționat-o pe aceasta că Dragnea i-a găsită și o înlocuitoare. Este vorba de ministrul Carmen Dan.
Scenariul lui Ponta se bazează pe ultimul conflict izbucnit între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, ultima fiind aspru criticată din cauza OUG pe justiție, pe care s-a angajat că le dă și nu s-a ținut de cuvânt. O altă supărare a fost generată de faptul că Rovana Plumb și Natalia Intotero nu au demisionat din Guvern deși erau candidate la europarlamentare. Dragnea a vrut, Dăncilă nu.

„E semn că dacă scapă mâine de dosar, următoarea victimă e doamna Dăncilă. Așa a zis și cu Grindeanu, așa a zis și cu Tudose. E următoarea pe listă. Doamna Carmen Dan e viitorul prim-ministru. Dacă PSD ia 30% la alegeri, iar Pro România ia 10%, imediat vin 20 de deputați la noi.”, a decretat Victor Ponta la România TV.

El a vorbit și despre ceea c ear urma să se întâmple joi la CCR, când judecătorii se vor pronunța asupra conflictului juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupție. În opinia lui Ponta, judecătorii vor decide în favoarea unui conflict constituțional, fapt ce i-ar favoriza pe Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

„Da, așa cred că se va întâmpla. Da, CCR așa va vota. Se va bloca Curtea Supremă, vreo 2-3 ani vor fi tot felul de contestați. Eu cred că toată această ceartă dintre domnul Dragnea și Toader e un fake. Dragnea nu a vrut niciodată să se dea amnistia, din cauza celor din PSD, care au probleme. Mulți oameni de afaceri care l-au sprijinit pe Dragnea, în 2016, ar scăpa și ei. Patronii de presă, domnul Ghiță, pe bună dreptate spune, „poate dă domnul Dragnea, să scap”, dar domnul Dragnea nu dă, ca să nu scape. Mâine, dacă CCR dă decizia, scapă domnul Dragnea și domnul Vâlcov.”, a spus liderul Pro România.