În acest context dificil, analistul Bogdan Chiriac, unul dintre cei care l-au susținut mai mereu pe președintele PSD, a cerut demisia Vioricăi Dăncilă. Motivul este unul pueril, mai exact că Guvernul ar acorda prea multe zile libere bugetarilor. El a considerat mini-vacanța de Sfânta Maria inutilă. Acest lucru ne poate duce cu gândul că Dragnea i-a arătat cartonașul galben actualului premier.

Potrivit unor surse PSD, Viorica Dăncilă ar fi extenuată și începe să nu mai dorească să-și asume proiectele impuse de șeful ei. Eugen Orlando Teodorovici, actualul ministru al Finanțelor s-ar pregătit să-i ia locul. Acesta are susținerea unor lideri importanți din teritoriu și se pare că nici Liviu Dragnea nu s-ar opune total la o astfel de variantă și asta tocmai pentru a-și menține poziția de președintele al partidului, după ce Andronescu a început să adune susținători împotriva lui.

Cu toate acestea, încă încearcă să o mențină pe Viorica Dăncilă cât mai mult în funcție, dar scaunul ei a început să se clatine serios și este posibil ca în următoarea perioadă să avem pe masă încă o demisie din fruntea Guvernului. A treia în mai puțin de 2 ani.