"Am spus acest lucru din start: vreau o relaţie interinstituţională bună – şi cu o cooperare pe proiecte importante pentru ţară – Preşedinţie, Guvern, Parlament. Este ceva constructiv şi este ceva de normalitate, dar, din păcate, în România, în ultima perioadă, normalitatea a devenit ceva anormal. Trebuie să intrăm pe parametri normali dacă vrem să vorbim de dezvoltare, dacă vrem să vorbim despre lucruri bune. Ceea ce se întâmplă acum în Parlament nu ne face bine, toate lucrurile acestea nu le vedem numai noi, le văd şi cei din afară", a mai declarat Viorica Dăncilă.

Ea a adăugat că ştie că rolul opoziţiei este să critice, dar dacă membrii acesteia vin cu un proiect important, îl va lua în calcul. "Trebuie să înveţe să lucreze altfel. (…) Pe proiecte importante cred că trebuie să învăţăm practica altor ţări. Eu am lucrat la Bruxelles şi pe proiecte importante vorbeam şi cu colegii din PNL şi colegii din alte partide, colegi din alte grupuri politice, astfel încât pentru un proiect important pentru ţară să avem toţi aceeaşi opinie şi să mergem în aceeaşi direcţie. Poate şi cei de aici învaţă acest lucru", a subliniat Dăncilă.

Ea a mai spus că nu şi-a dorit să fie prim-ministru, nu a luat în calcul acest lucru, susţinând că s-au spus multe neadevăruri despre ea, iar acest lucru a afectat-o şi a ambiţionat-o, în acelaşi timp.

"Nu mi-am dorit să fiu prim-ministru, nu am luat în calcul acest lucru, dar am beneficiat de încrederea colegilor mei, am beneficiat de încrederea multor oameni pe care nu vreau să îi dezamăgesc şi pentru că vorbeaţi de ceea ce a apărut în spaţiul public, toţi îmi spuneau să nu privesc. Am privit, pentru că am vrut să văd ce gândesc oamenii despre mine şi ce gândesc oamenii care nu m-au cunoscut", a spus Dăncilă.

Întrebată dacă a fost afectată de jigniri, Dăncilă a răspuns: "Da, aş putea spune că m-a afectat, pentru că nu sunt un om căruia să nu îi pese de ceea ce se spune în jurul lui".

"M-a afectat că s-au spus multe neadevăruri şi că au fost spuse multe lucruri de oameni care nu ştiau absolut nimic despre mine, dar, în acelaşi timp, m-a şi ambiţionat. Vreau să le demonstrez tuturor care au avut încredere în mine că nu îi dezamăgesc, iar celor care m-au criticat vreau să le dovedesc că au greşit. Este o ambiţie personală, este o datorie a mea faţă de cei care m-au susţinut să ocup funcţia de prim-ministru", a adăugat ea.

În opinia sa, "oamenii au uitat să se adune pe proiecte importante şi au ajuns să se bucure unul de răul altuia".

Premierul a mai spus că este un om obişnuit, modest şi discret.

"Sunt un om obişnuit. Un om pe care poţi să îl întâlneşti într-un magazin, poţi să îl întâlneşti pe stradă, poţi să îl întâlneşti într-o sală de spectacol, un om obişnuit, modest şi discret. Şi cred că acest lucru l-am demonstrat în cei 20 şi ceva de ani de când fac politică. Am fost un om echilibrat, voi rămâne un om echilibrat, am fost un om modest, funcţia nu mă schimbă, voi fi acelaşi om modest şi cred că toţi cei care mă cunosc pot să confirme acest lucru. Am crescut într-o familie modestă, sunt singurul copil la părinţi, sunt căsătorită, anul acesta fac 35 de ani de căsătorie. (…) Pot să spun că din familia mea mai fac parte un căţel şi un motan. Iubesc animalele, iubesc florile, iubesc natura şi iubesc oamenii", a spus Dăncilă.