Bourbon Ginger

Aceasta este, în mod cert, o băutură de care să te bucuri pe îndelete. Din care sorbi puțin câte puțin în mijlocul unei conversații. Pe care o bei la sfârșitul zilei, când vrei sa te relaxezi alături de cei dragi. Ai nevoie de 2 măsuri de bourbon, o jumătate de măsură de brandy (recomand calvados) și doi-trei stropi de bitter (Underberg). Amesteci ingredientele într-un paharul de bar înalt, cu câteva cuburi de gheața, apoi strecori combinația într-un pahar de martini și decorezi toată povestea cu câteva felii de ginger înfipte într-o scobitoare.

Dark Pedro

Se numește Pedro, de la Pedro Ximenez, strugurele din care este făcut vinul sherry. Pedro este dark pentru că e însoțit de o cantitate apreciabilă de rom negru. Măsurile sunt o parte de sherry la două părți de rom negru. Alături de ele mai adaugi in pahar o jumătate de măsură de brandy, câțiva stropi de bitter și câteva cuburi de gheață. Este o băutură digestivă pentru că are bitter, brandy și sherry, care sunt indeobște niște băuturi care îți stimulează digestia. Romul negru are darul de a crește un pic tăria băuturii și de a-i da mai multă personalitate buchetului de arome. La sfârșit nu uitați să decorați paharul cu o felie de lămâie.

Vin de iarnă

Este o versiune rece a vinului fiert. Vinul roșu se întâlnește cu tăria ușor dulceagă a bourbonului și cu consistența condimentată a lichiorului Drambuie. Este un aperitiv foarte interesant pe care îl văd băut înainte de masa de Anul Nou. Amesteci ingredientele intr-un pahar mare de bar (câte o măsură din fiecare), adaugi câțiva stropi de bitter și strecori apoi rezultatul într-un pahar de vin.

Rosemary Royale

De sărbători nu poți să nu bei câteva pahare de spumant. Există nenumărate rețete de aperitive cu prosecco sau cu cava, care mai de care mai savuroase. Vă recomand să o încercați pe aceasta care combină o masură de votcă, o masură de sirop de rozmarin, sucul de la o jumătate de grepfruit și de la o jumătate de lămaie amestecate laolalta cu celelalte într-un shaker cu gheață. Combinația este strecurată apoi intr-un pahar de vin alb si completată cu spumant rece în aceeași cantitate.

Ginger sangria

Într-un bol generos deșerți o sticlă de vin roșu sec și mai adăugi sucul unei lămâi și cel al unei portocale. Apoi o lămâie, o portocală și un măr, tăiate în bucăți mici, două-trei bețe de scorțișoară și un pumn de cuișoare, 150-200 ml de sirop de ginger, un pahar de Drambuie și un pahar de sherry sau vermut. Acest amestec este lăsat acoperit câteva ore în frigider și, înainte de servire, este completat cu 250 ml de apă minerală și gheață din belșug. Cantitatea rezultată este suficientă pentru patru persoane. În funcție de gust puteți adăuga în amestecul inițial orice băutură sau mirodenie care vă face cu ochiul în cămară. Însă în cantități mici, pentru că altfel sangria riscă să-și piardă gustul autentic sau, mai rău, să se transforme într-o bombă cu efect întârziat.

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www. theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: Theliquorstore.