Gigi Becali, afirmații halucinante, chiar de Crăciun! A devenit deja o tradiție pentru patronul FCSB să acorde un interviu cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului. Teme abordate sunt tot timpul în strânsă legătură cu Biserica.

Gigi Becali susține că va veni sfârșitul lumii

Ei bine, anul acesta, latifundiarul a făcut niște declarații cel puțin șocante. Potrivit acestuia, în 40-50 de ani, ar urma să vină sfârșitul lumii.

„Mai sunt 40-50 de ani și vine sfârșitul. Nu ne mai lasă Domnul! Ce să facem? Ortodoxia, așa cât este, mică, ne ajută. Călugării iau lumină de la îngeri. Iar viața călugărească este lumina lumii.

Lumea, fără viața monahală a călugărilor ortodocși, s-a închis. Salvarea lumii de aici vine, ei se roagă pentru toată lumea, pentru păgâni, pentru musulmani, pentru toată lumea. Dumnezeu ține lumea pentru rugăciunile ortodoxiei”, a spus el la România TV.

Latifundiarul construiește o biserică în zona Pipera

Amintim că recent, Gigi Becali a vorbit despre catedrala pe care o construiește în zona Pipera și a oferit detalii privind stadiul lucrărilor. Conform declarațiilor patronului FCSB, construcția este finalizată doar în proporție de 20-30%. Cu mândrie, latifundiarul a menționat că această catedrală va reprezenta o operă de artă.

Patronul FCSB a spus că întreaga construcție l-a costat 10 milioane de euro. Cu toate acestea, Gigi Becali a subliniat că suma de bani nu este o prioritate, deoarece el construiește din inimă. De asemenea, a menționat că în catedrală vor putea intra până la o mie de oameni.

Construcția catedralei a început în 2020

Patronul FCSB, împreună cu soția sa, Luminița, a inițiat construcția lăcașului de cult în zona Pipera-Voluntari în anul 2020.

Gigi Becali avea deja în plan un astfel de proiect încă din anul 2008. La acea vreme, el i-a făcut o promisiune lui Dumnezeu, angajându-se că, în cazul în care Steaua va învinge Galatasaray și se va califica în grupele Ligii Campionilor, va construi un lăcaș de cult. După obținerea tuturor autorizațiilor necesare, a demarat lucrările de construcție ale catedralei. Mai multe puteți citi aici.