Când vor începe ninsorile cu adevărat în România? Prognoza meteo iarnă 2021-2022

În România, frigul va lovi cu adevărat în jurul lunilor ianuarie-februarie, conform informațiilor transmise de accuweather.com

Astfel, zonele predispuse la temperaturi foarte scăzute și ninsori puternice sunt Maramureş, Moldova şi Transilvania, informează meteorologii.

Trebuie menționat că sunt așteptate perioade cu furtuni, vânt în vestul şi sud-vestul continetului, la nivelul Europei. Totodată, cele mai puternice fenomene vor avea loc cel mai probabil în sudul Franţei, Spaniei sau Portugaliei.

De asemenea, meteorologii sunt îngrijoraţi şi din cauza eventualelor perioade de frig, care ar duce la facturi mai ridicate la căldură. Este vizat, în special, estul Europei, inclusiv România.

Cum va fi vremea de acum înainte?

În vestul și nord-vestul țării, ploile vor reveni în zilele de 22, 23, 24 octombrie. În București, vremea se va menține caldă pentru scurt timp, apoi se va răci ușor și este posibil ca ploile să reapară.

În săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie, temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, dar şi local excedentare în cele nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale

În săptămâna 1 – 8 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 8 – 15 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.