ANM vine cu precizări de ultimă oră. Vremea o ia razna complet iar temperaturile scad drastic. Se poate spune că iarna a venit mai devreme ca niciodată. Astfel, potrivit meteorologilor, vremea o să fie închisă și neobișnuit de rece în cursul zilei de luni.

Totodată, în jumătate de sud a țării, dar și în sud-vest, în prima parte a zilei o să plouă. La munte este așteptată luni lapoviță, dar și vând puternic, în special în sudul Banatului. În ceea ce privește temperaturile, cele minime vor fi de 10 grade în sud-vest și cele maxime de 18 grade în nord-vest.

În Dobrogea și cu Bărăganul vremea va fi închisă, iar temperaturile maxime ajung la 17 grade. În Moldova, dar și în nordul Munteniei, vremea av fi mai rece. Temperaturile ating maxim 16 grade, iar vântul va fi destul de puternic.

În moldova și în Bucovina va fi o dimineață rece, cu brumă. Va ieși apoi soarele, însă pe seara va ploua, temperaturiile fiind scăzute. În nordul Transilvaniei și în Maramureș este destul de rece în primele ore ale zilei, iar în unele zone s-ar putea să se producă bruma. Pe aici găsim vreme schimbătoare, iar temperaturile vor fi similare cu cele de ieri.

Potrivit ANM, în partea de vest a țării vremea va fi la fel de rece dimineața, iar după prânz vom avea cel mult 16 grade. Cerul va fi mai mult noros și o să plouă destul de mult. În Banat cantitățile de apă vor depăși 20 de litri pe metru pătrat, iar vântul devine insistent în sudul Banatului.

În Transilvania, luni dimineață a apărut deja bruma. Totuși, pe timpul zilei vor exista câteva episoade cu soare, dar spre seară ploile ajung și pe-aici. Vântul are intensificări la altitudini mari, iar temperaturile mai cresc puțin față de ieri.

În Oltenia urmează încă o zi mohorâtă și foarte rece. Înnorările persistă, o să ploua și se pot strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat. În zona montană înalta o să cadă lapovița, iar maximele ajung cu greu la 14 grade.

În partea de nord a țării soarele va dispărea, iar pe seară și la noapte va ploua. Vântul are unele porniri, iar temperaturile rămân sub normalul perioadei și nu vor fi mai mult de 15 grade, în Lunca Dunării.

Vremea în București. Prognoza meteo ANM

Nici în București vremea nu va fi una prea normală. Temperaturile scad și ajung luni la maxim 14 grade. Totodată, vântul va fi unul puternic, iar seara va ploua. Temperaturile minime ajung la 9 grade. Aceași vremea se va menține până la finalul săptămânii, temperaturile maxime fiind de 13 grade joi și vineri.

La munte în schimb va ploua. ANM anunță înnorări și ploi în primă fază, mai întăi în masivele sud-vestice, însă pe seară și la noapte ploile se extind în toată zona montană. Pe creste va fi lapoviță, iar vântul se întețește la altitudini mari.

De marți însă vor fi înnorări. Va ploua mai întăi în masivele sud-vestice, însă pe seară și la noapte ploile se extind în toată zona montană. Pe creste va fi lapoviță, iar vântul se întețește la altitudini mari. Urmează apoi și ninsorile, la care se alătură vântul puternic, anunță meteorologii.

Vremea nu își va reveni nici în următoarea săptămână. Potrivit ANM, în perioada 18 – 25 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, iar cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie în schimb, se poate vorbi de o revenire la normal. Meteorologii anunță că temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi local deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

La început de noiembrie, vremea va fi una normală. Temperaturile vor fi mai crescute decât cele normale pentru acea perioad la nivel național. Totodată, cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile sudice, dar şi local excedentare în cele nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.