Vremea neobișnuită lovește România. ANM vine cu vești noi pentru prima zi de weekend

Prognoza meteo de la ANM nu este una îmbucurătoare pentru ziua de sâmbătă, 2 octombrie. Vremea va fi în continuare rece. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sud-estice unde, mai ales în prima parte a zilei, vor fi înnorari şi cu totul izolat, posibil, ploi slabe sau burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari pe litoral şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice.

În București, regimul termic, comparabil cu al zilei precedente, va fi caracterizat de valori mai mici decât cele normale la aceasta dată. Temperatura maxima va fi de 17-18 grade. Îndeosebi în prima parte a zilei vor fi înnorari, apoi treptat cerul se va degaja.

La munte, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari temporare, pe arii restrânse în zona Carpaţilor Meridionali. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior. Vor fi condiţii de bruma şi izolat, pe vai şi în depresiuni, se va semnala ceaţa.

Weekend cu 5-7 grede Celsius

Meteorologul Realitatea Plus, Elena Cordoneanu, a dat detalii, despre vremea neobișnuită de la acest început de octombrie. Ce condiții meteo vom avea?

,,Vom avea parte şi de soare, şi de nori, dar sunt şanse reduse de picuri de ploaie. Dimineţile următoare va fi mai rece decât dimineaţa aceasta, deoarece pătura de nori este din ce în ce mai subţire. În weekend, în Capitală, dimineaţa putem avea 5-7 grade Celsius’’, a precizat meteorologul, la Realitatea PLUS.

De mâine, însă, temperaturile încep să crească şi vom avea peste 20 de grade Celsius.

,,În timpul zilei, începe să crească temperatură de duminică, vom avea peste 20 de grade Celsius. Săptămâna viitoare va fi cald şi frumos. Până atunci, aveţi grijă la dimineţile reci, suntem cu maxime de la 12-13 grade, până la 22-23 de grade, suntem sub normă.

Vremea neobișnuită lovește România. Temperaturi crunte în prima zi de weekend